Πιλοτικό το ψηφιακό του υπουργείου, επιμένουν στο ηλεκτρονικό φροντιστήριο οι μαθητές

Το νέο του ψηφιακό φροντιστήριο εν όψει και των πανελλαδικές εξετάσεων του 2012 εγκαινίασε τα προηγούμενα 24ωρα το Υπουργείο Παιδείας, αν και είναι γεγονός πως με τις εξελίξεις να τρέχουν και με τη χώρα να βρίσκεται αφ ενός μεταξύ ευρώ και δραχμής, μεταξύ «σωτηρίας» και χρεωκοπίας, μεταξύ σφύρας και άκμονος πραγματικά, το ενδιαφέρον του ευρέως μαθητικού και διαδικτυακού κοινού δεν ήταν το αναμενόμενο.


Για τη σχολική χρονιά 2011-12 ο ιστότοπος του Υπουργείου βγαίνει στον ιντερνετικό «αέρα» ανανεωμένος σχεδιαστικά και με νέες λειτουργίες, αλλά και τρία νέα κεφάλαια για τους ενδιαφερόμενους, τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας, τα Λατινικά και τη Βιολογία Γενικής Παιδείας. Ειδικά για τη βιολογία ρόλο στην απόφαση να συμπεριληφθεί στο ψηφιακό φροντιστήριο του υπουργείο έπαιξε και το τεράστιο ενδιαφέρον που έχει δείξει η μαθητιώσα νεολαία για το μάθημα αυτό, αν και από τις επιλογές εξακολουθεί να απουσιάζει το μάθημα με το κατ εκτίμηση μεγαλύτερο ενδιαφέρον στους σπουδαστές που έχουν ιδιαίτερη σχέση με το ίντερνετ και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η βιολογία κατεύθυνσης.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, η παραδοχή από πλευράς υπουργείου πως το υλικό για τα βοηθήματα αυτά αναπτύσσεται σταδιακά, δηλαδή ακόμα δεν είναι σε τέτοιο επίπεδο που να εξασφαλίζει έστω μία σφαιρικότερη κάλυψη των ζητουμένων από τους μαθητές, και ως εκ τούτου η λειτουργία των νέων βοηθημάτων κρίνεται ακόμα δοκιμαστική και ανοικτή σε επισημάνσεις, παρατηρήσεις και προτάσεις που θα βοηθήσουν στο να γίνει αρτιότερο το περιεχόμενο υλικό.

Ετσι και φέτος οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και οι υποψήφιοι για τις εξετάσεις αναμένεται να διατηρήσουν διαρκώς αυξανόμενη την τάση τους να εμπιστεύονται όχι ημιτελείς κρατικές προσπάθειες για εκπαίδευση, αλλά τη νέα τάση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, το ηλεκτρονικό φροντιστήριο και τη συνδρομή έμπειρου καθηγητή εξ αποστάσεως για την αρτιότερη προετοιμασία τους εν όψει των εξετάσεων.


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons