Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης: ένα μάθημα – ταξίδι στην εξερεύνηση της σύγχρονης βιολογίας

Βιολογία Κατεύθυνσης
Οι μαθητές της θετικής κατεύθυνσης Γ’ λυκείου έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μοριακή πλευρά της βιολογίας μέσα από το μάθημα  Βιολογίας Κατεύθυνσης Γ λυκείου. Η διδακτέα/εξεταστέα ύλη ξεκινά με την ανάλυση της δομής του γενετικού υλικού στο μοριακό επίπεδο, καθώς και τις βασικές λειτουργίες του. Βλάβες στο γενετικό υλικό δημιουργούν προβλήματα στις λειτουργίες του και μπορεί να οδηγήσουν στην εκδήλωση σοβαρών ασθενειών.
Στη συνέχεια αναλύεται η μεθοδολογία του ανασυνδυασμένου DNA, που αποτέλεσε την προϋπόθεση για την ανάπτυξη της βιοτεχνολογίας. Στο κεφάλαιο της μενδελικής κληρονομικότητας αναπτύσσονται οι βασικές αρχές κληρονόμησης γονιδίων, χαρακτηριστικών και ασθενειών και συνειδητοποιούμε γιατί η μελέτη των γενεαλογικών δένδρων αποτελεί βασικό στοιχείο της γενετικής του ανθρώπου.
Στα τελευταία κεφάλαια της ύλης παρουσιάζονται οι βασικές αρχές της βιοτεχνολογίας, καθώς και οι εφαρμογές της στην Ιατρική, στη Γεωργία και την Κτηνοτροφία
Εύχομαι κάθε μάθημα που θα περνάει να είναι ακόμα πιο μαγευτικό από το προηγούμενο…


Η ζωή είναι αξιολάτρευτη
σε οποιαδήποτε μορφή της…
από τον πιο απλό μονοκύτταρο οργανισμό,
μέχρι τον πιο περίπλοκο
πολυκύτταρο φυτικό ή ζωικό


Ας είναι η βιολογία  μάθημα ζωής και όχι απλά ένα πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα, γιατί τότε εκπίπτει του στόχου της


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons