Η βιολογία γενικής παιδείας ως μάθημα επιλογής.

Βιολογία Γενικής Παιδείας


Ο μαθητής της Γ’ Λυκείου από οποιαδήποτε κατεύθυνση και αν βρίσκεται θα κλιθεί να επιλέξει ένα μάθημα επιλογής. Παρακάτω αναφέρονται μερικοί από τους λόγους για τους οποίους ένας μαθητής είναι καλό να επιλέξει τη βιολογία Γεν. Παιδείας

  • Η ύλη είναι αρκετά μικρή σε όγκο (πρώτη ενότητα : 31 σελίδες, δεύτερη ενότητα : 29 σελίδες, τρίτη ενότητα: 11 σελίδες)
  • Η θεωρία είναι εύκολη στην κατανόηση και στην αποστήθιση
  • Οι ασκήσεις και τα διαγράμματα είναι συγκεκριμένα.
  • Οι γνώσεις που αποκτά ο μαθητής είναι πολύ σημαντικές για την ζωή του, καθώς το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στους παράγοντες που απειλούν την υγεία του ανθρώπου (μικροοργανισμοί και νοσήματα) καθώς και στους μηχανισμούς άμυνας που διαθέτει ο ανθρώπινος οργανισμός για να καταπολεμήσει τα μικρόβια αυτά. Ενώ το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται στη δομή και λειτουργία των οικοσυστημάτων, καθώς και στα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι ανθρώπινες δραστηριότητες στο περιβάλλον
  • Ιδιαίτερα χρήσιμο από άποψης γνώσεων είναι το μάθημα αυτό για όσους μαθητές επιθυμούν να ακολουθήσουν ιατρικά και παραϊατρικά επαγγέλματα
Η βιολογία προσφέρεται για…«άριστες επιδόσεις»
με λίγο διαθέσιμο χρόνο για διάβασμα, το οποίο όμως, θα πρέπει να
ξεκινά από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με συνεχή και σωστή
καθοδήγηση
Οπλιστείτε με επιμονή και μεθοδικότητα
Η επιτυχία σας είναι σίγουρη!!!ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Πανελλήνιο διαγώνισμα της βιολογίας

Αποτελείται από 4 θέματα που το καθένα συγκεντρώνει 25 μονάδες

  1. Το πρώτο θέμα περιλαμβάνει 5 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής


  1. Το δεύτερο θέμα περιλαμβάνει 5 ερωτήσεις μικρές σε ανάλυση εδώ εξετάζεται η κατανόηση απλών βιολογικών εννοιών


  1. Το τρίτο θέμα περιέχει ερωτήσεις που ελέγχουν την ικανότητα του μαθητή να αξιοποιεί τις θεωρητικές του γνώσεις


  1. Το τέταρτο και τελευταίο θέμα μπορεί να είναι μια απλή άσκηση ή διάγραμμα (μέχρι τώρα η βάση των ασκήσεων και των διαγραμμάτων στα οποία έχουν εξεταστεί οι υποψήφιοι υπάρχει μέσα στο σχολικό βιβλίο)


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons