ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΔΥΟ ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΠΑΙΝΟΥΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

Νέα σημαντική επιτυχία για την Ελλάδα στην 24η Παγκόσμια Ολυμπιάδας Βιολογίας στη Βέρνη, αφού και οι τέσσερις μαθητές της Ελληνικής αποστολής βραβεύτηκαν. Ο Στέργιος Τσίτος του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας και η Θεοφανώ Ζούμπου του ΓΕΛ Καρέα κατέκτησαν χάλκινο μετάλλιο ενώ η Ειρήνη Κωνσταντινίδου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και η Δέσποινα Μπενέτου του 9ου ΓΕΛ Πειραιά απέσπασαν έπαινο. Οι μαθητές μας  διαγωνίστηκαν μαζί με διακόσιους πενήντα μαθητές/τριες από 62 χώρες. Στην αποστολή συμμετείχαν και οι συνοδοί Παναγιώτης Στασινάκης, Εκπαιδευτικός Δευτ/βάθμιας Εκπαίδευσης του 4ου ΓΕΛ Ζωγράφου και ο Παναγιώτης Παφίλης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών.

O διαγωνισμός διεξάγεται από την ΙΒΟ (International Biology Olympiad) και πραγματοποιείται εδώ και 24 χρόνια κάθε Ιούλιο σε διάφορες χώρες του κόσμου. Η Ελλάδα, μέσω της ΠΈΒ, συμμετέχει από το 2005 και είναι η τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια που πετυχαίνει διάκριση.
Οι τέσσερεις μαθητές και μαθήτριες επιλέχτηκαν για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα, μεταξύ τριών χιλιάδων και πλέον μαθητών του Λυκείου οι οποίοι συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ), που διοργανώνει η ΠΈΒ υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ.

Η διάκριση που πέτυχαν οι μαθητές μας αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν λάβουμε υπόψη ότι είχαν να ανταγωνιστούν μαθητές που αποκτούν πολύ περισσότερες γνώσεις Βιολογίας από τα σχολεία της πατρίδας τους και προετοιμάζονται για την Ολυμπιάδα μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι μαθητές μας, αμέσως μετά την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, παρακολούθησαν επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Βιολογικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Ίδρυμα ΙατροΒιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, που επιχείρησε να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις της παρεχόμενης Βιολογικής παιδείας στο Ελληνικό σχολείο, αφού η Βιολογία και στις τρεις τάξεις του Λυκείου διδάσκεται από μία ώρα εβδομαδιαίως, παρά την γενική παραδοχή ότι η Βιολογία είναι η επιστήμη του 21ου αιώνα.
Πιστεύοντας ότι η εκπαίδευση και η έρευνα είναι οι ασφαλέστερες "επενδύσεις" ενός λαού, ιδίως σε περιόδους κρίσεων, ευελπιστούμε ότι η πολιτεία εν όψη του σχεδίου για το νέο Λύκειο, θα συμβάλει στην αναβάθμιση της διδασκαλίας της Βιολογίας στο Λύκειο.

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων
- συγχαίρει θερμά τους επιτυχόντες μαθητές και τους εύχεται κάθε επιτυχία στην αρχόμενη επιστημονική τους ζωή,
- ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, Πανεπιστημιακούς δασκάλους και ερευνητές που εργάστηκαν εθελοντικά συμβάλλοντας στην επιτυχία των μαθητών.

Θα είμαστε στο αεροδρόμιο αύριο Κυριακή 21 Ιουλίου στις 16.35 για να τους υποδεχτούμε και να τους συγχαρούμε.
                                                              Αθήνα 20 Ιουλίου 2013
Για το ΔΣ της ΠΕΒ
Η Πρόεδρος                                                                  Ο Γενικός Γραμματέας
Παναγούλα Κόλλια                                      Γιώργος Κατωπόδης


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons