ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ:Η Ιστορία ανατίθεται σε εκπαιδευτικούς που αδυνατούν να το διδάξουν..

ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ:Η Ιστορία ανατίθεται σε εκπαιδευτικούς που αδυνατούν να το διδάξουν..


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Το υπουργείο Παιδείας κωφεύει στις καταγγελίες μας και τις συνεχίζει απροκάλυπτα, αναθέτοντας το πρωτεύον για εμάς μάθημα της Ιστορίας σε ειδικότητες που αδυνατούν να το διδάξουν..Την καταγγελία αυτή κάνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων, με επιστολή διαμαρτυρίας και καλεί τον υπουργό Παιδείας να πάρει θέση.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΑΣΑΦ

Ο Σύλλογος αναπληρωτών φιλολόγων, θέλοντας να προασπίσει τα

δικαιώματα όλων των μαθητών στην εκπαίδευση και κυρίως εκείνων που δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις, είναι αναγκασμένος, από την άσχημη τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να προβεί στις κάτωθι καταγγελίες:

1) Καταγγέλλουμε την αυθαίρετη απόφαση του υπουργείου να

συγχωνεύσει τμήματα, κυρίως στις κατευθύνσεις, δημιουργώντας

τμήματα με 30 μαθητές, γεγονός που κρίνεται όχι μόνο παράνομο αλλά και αντιπαιδαγωγικό! Το παραπάνω γεγονός έχει επιπτώσεις όχι μόνο στην εκπαιδευτική διαδικασία, αφού καλείται ο εκπαιδευτικός να προετοιμάσει τους μαθητές για τις Πανελλήνιες εξετάσεις κάτω από δυσμενείς συνθήκες, αλλά και στους συναδέλφους που στην κυριολεξία εξοβελίζονται από το σχολείο ως υπεράριθμοι.

2) Ενώ έχουμε δηλώσει επανειλημμένως ότι είμαστε αντίθετοι στην αύξηση ωρών του ορίου των β' αναθέσεων, το υπουργείο απλά κωφεύει στις καταγγελίες μας και τις συνεχίζει απροκάλυπτα, αναθέτοντας το πρωτεύον για εμάς μάθημα της Ιστορίας σε ειδικότητες που αδυνατούν να το διδάξουν..

3) Το υπουργείο λαμβάνοντας υπόψη ότι η οικονομική κρίση πλήττει όλα τα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας και δεδομένου ότι οι γονείς αδυνατούν να ανταποκριθούν στα έξοδα των φροντιστηρίων, οφείλει να κατανοήσει ότι όλοι στρέφονται στη δημόσια παιδεία, η οποία με τη σειρά της, αντί να ενδυναμωθεί, αποψιλώνεται και υποβαθμίζεται το έργο της.

Καλούμε γι' αυτό το λόγο τον Υπουργό Παιδείας να πάρει θέση για τα

παραπάνω περιστατικά .

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ (ΠΑΣΑΦ)

πηγή esos.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons