ΝΕΟΣ ΠΕΡΙΦ.ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «Πάσαι οι μαθήσεις ποιήσεις εισί»

ΝΕΟΣ ΠΕΡΙΦ.ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «Πάσαι οι μαθήσεις ποιήσεις εισί»


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

«Γνωρίζοντας ότι το στένεμα των πνευματικών οριζόντων έφερε το στένεμα της σκέψης και των συναισθημάτων τα τελευταία χρόνια, θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για να κάνουμε το σχολείο κέντρο παιδείας και πολιτισμού. Όπως έχει γραφτεί, «πάσαι οι μαθήσεις ποιήσεις εισί».

Αυτό μεταξύ άλλων αναφέρει ο χαιρετισμός που απηύθυνε σήμερα ο νέος Ππεριφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Ι. Παλιαλέξης.Θέμα: «Χαιρετισμός για το νέο έτος»

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ενόψει της επανέναρξης της σχολικής ζωής με το νέο έτος, σας εύχομαι

ολόψυχα να συνεχίσετε το έργο σας με τον ίδιο ζήλο και την ίδια προσπάθεια. Η εκπαίδευση αποτελούσε και αποτελεί τον βασικό μοχλό ανάπτυξης κάθε κοινωνίας. Η χώρα μας βιώνει βαθιά και πολυεπίπεδη κρίση. Η οικοδόμηση αξιακού συστήματος, ικανού να βγάλει την κοινωνία από το τέλμα, αποτελεί βασική ανάγκη και προτεραιότητα όλων των παραγόντων που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ιδιαίτερο βάρος σ' αυτή την προσπάθεια πέφτει στους ώμους των εκπαιδευτικών. Με αυτή την πεποίθηση και με αφορμή την ανάληψη των νέων μου καθηκόντων, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω για την αμέριστη συμπαράστασή μου στο έργο σας και για το ειλικρινές ενδιαφέρον μου για κάθε πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Γνωρίζοντας ότι το στένεμα των πνευματικών οριζόντων έφερε το στένεμα της σκέψης και των συναισθημάτων τα τελευταία χρόνια, θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για να κάνουμε το σχολείο κέντρο παιδείας και πολιτισμού. Όπως έχει

γραφτεί, «πάσαι οι μαθήσεις ποιήσεις εισί».

Καλή χρονιά σε όλους!

Ηλίας Ι. Παλιαλέξης

Περιφερειακός Διευθυντήςπηγή: esos.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons