ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: Οι πέντε λόγοι που έκριναν αναγκαίο τον επανακαθορισμό των περιοχών μετάθεσης

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: Οι πέντε λόγοι που έκριναν αναγκαίο τον επανακαθορισμό των περιοχών μετάθεσης


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Ο επανακαθορισμός των περιοχών μετάθεσης των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κρίθηκε αναγκαίος για σημαντικούς λόγους., είπε σήμερα ο υφυπυργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου, στην τηλεόραση της ΝΕΤ, μεταξύ των οποίων οι εξής:



Α.Ο χάρτης μεταθέσεων που προϋπήρχε ήταν προηγούμενων δεκαετιών και δεν ανταποκρίνονταν στη δομή του Καλλικράτη, καθώς πολλές περιοχές μετάθεσης δεν ταυτίζονταν με τις τωρινές διοικητικές διαιρέσεις.

Β. Ο μεγάλος κατακερματισμός των περιοχών μετάθεσης είχε παράλληλα ως αρνητικό αποτέλεσμα από τη μία πλευρά, να υπάρχει μεγάλο πλεόνασμα εκπαιδευτικού προσωπικού σε ορισμένες περιοχές και από την άλλη, μεγάλο έλλειμμα σε ακριβώς όμορες περιοχές.

Γ. Ο εξορθολογισμός του χάρτη μεταθέσεων και η ομαδοποίηση των περιοχών μεταθέσεων, έχουν το πλεονέκτημα της καλύτερης και αποτελεσματικότερης διαχείρισης του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Δ. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς για επιλογές τοποθετήσεων σε μεγαλύτερο αριθμό σχολικών μονάδων ενώ ευνοείται και η μετακίνηση μεγαλύτερου αριθμού εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αναγκών των μονάδων αυτών.

ΣΤ.Αυτός ο εξορθολογισμός είναι τελικά προς όφελος του Σχολείου, του Μαθητή, και του Εκπαιδευτικού.



πηγή: esos.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons