Ευχαριστίες στην Α. Διαμαντοπούλου από την Περ. Δ/ντρια Θεσσαλίας

Ευχαριστίες στην Α. Διαμαντοπούλου από την Περ. Δ/ντρια Θεσσαλίας


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Ευχαριστίες προς την τέως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άννα Διαμαντοπούλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου, (σ.σ. καμμία αναφορά σε Γ. Μπαμπινιώτη και Κ. Αρβανιτόπουλο) αλλά και σε όλη την κοινότητα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , περιλαμβάνει η αποχαιρετιστήρια επιστολή της απερχόμενης Περ. Διευθύντριας Εκπαίδευσης Κ. Πράντζου-Κανιούρα.



ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Ολοκληρώνεται τυπικά η επαγγελματική μου σταδιοδρομία και έχει έρθει η στιγμή να αποχαιρετήσω το χώρο που με φιλοξένησε για τέσσερις σχεδόν δεκαετίες, την ελληνική εκπαίδευση. Ατενίζοντας τον χώρο αυτό σαν να έχω μπροστά μου έναν πολύχρωμο και πανέμορφο κήπο, με συγκίνηση βλέπω αναρίθμητα πρόσωπα μαθητών και συναδέλφων, ακούω φωνές που ακούστηκαν σε αμέτρητες ώρες διδασκαλίας και συνεργασίας και αισθάνομαι την ομορφιά και την αξία του λειτουργήματός μας. Κάνοντας έναν απολογισμό νομίζω πως δεν υπάρχουν λόγια καλύτερα από τις λέξεις του Αλεξανδρινού: Το ταξίδι διάρκεσε χρόνια πολλά, ο δρόμος ήταν μακρύς, μα ο προορισμός ούτε μια στιγμή δε με γέλασε, γιατί ήταν γεμάτος με περιπέτειες και γνώσεις.

Την πορεία μου στο εκπαιδευτικό σύστημα χάραξα με γνώμονες την κοινωνία, το κράτος και την παιδεία. Εργάστηκα με την επιθυμία να συμβάλω κι εγώ, σε μια περίοδο σημαντική για την Ελλάδα που ορίζεται από τη Μεταπολίτευση, τον εκσυγχρονισμό και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας συνεκτικής και δίκαιης κοινωνίας μορφωμένων πολιτών υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον. Και είχα πράγματι πολλές φορές την ευκαιρία και τη χαρά να νιώθω ικανοποίηση και δικαίωση βλέποντας τους καρπούς των κόπων μου στις διάφορες θέσεις όπου υπηρέτησα, ανάμεσα στις οποίες βέβαια ξεχωρίζω χωρίς δεύτερη σκέψη αυτή της αγωνιζόμενης μέσα στην τάξη εκπαιδευτικού.

Ο τελευταίος σταθμός ήταν οι υπηρεσίες που η τύχη και η φορά των πραγμάτων θέλησαν να προσφέρω για μια τριετία κατέχοντας τη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Χρειάζεται, νομίζω, να επισημάνω ιδιαίτερα ότι η θητεία αυτή συνέπεσε με την εμφάνιση πολλών δυσκολιών για το δημόσιο και ιδιωτικό βίο του τόπου, οι οποίες ανέτρεψαν πολλά δεδομένα και δημιούργησαν νέες συνθήκες, πρωτοφανείς σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά δε με εμπόδισαν ούτε στιγμή, όπως ακράδαντα πιστεύω, στην εκτέλεση των καθηκόντων μου ως δει και ως χρη, με στόχο όχι την υποχώρηση στην κρίση, αλλά την υπέρβαση της κρίσης.

Όσα ο Θεός έδωσε να πραγματοποιήσω στα σαράντα αυτά χρόνια, έγιναν με τη βοήθεια Άλλων και για χάρη Άλλων, πολλών Άλλων μάλιστα. Με την ευκαιρία, λοιπόν, της αφυπηρέτησής μου οφείλω κατ' αρχάς να ευχαριστήσω θερμά όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές που είχα στις τάξεις μου και που η επιτυχία τους στη ζωή αποτελεί τη μέγιστη επιβράβευση των προσπαθειών μας. Ευχαριστώ επίσης τους εξαιρετικούς συναδέλφους που είχα την τιμή να δουλέψουμε μαζί και να υλοποιήσουμε τα περισσότερα από τα όνειρά μας για την εκπαίδευση, συχνά σε αντίξοες εποχές. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω την τέως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την επιλογή μου στη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας και για τη συνεργασία, την Άννα Διαμαντοπούλου και την Εύη Χριστοφιλοπούλου, όπως και τους άξιους συνεργάτες και συνοδοιπόρους που με βοήθησαν και με υποστήριξαν έπειτα από την ανάληψη των καθηκόντων μου στη Λάρισα, Διευθυντές Εκπαίδευσης, Διευθυντές Σχολείων, Σχολικούς Συμβούλους και συνεργάτες της Περιφερειακής Διεύθυνσης, του Υπουργείου, μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, των σχολείων και των υπόλοιπων εκπαιδευτικών δομών και της εκπαιδευτικής κοινότητας όλης της Θεσσαλίας. Ευχαριστώ επίσης όλους τους δημόσιους λειτουργούς των κρατικών υπηρεσιών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη συλλόγων και τους γονείς. Εκφράζω την ικανοποίησή μου για τη συνεργασία επισημαίνοντας παράλληλα ότι, κατά την άποψή μου, στην κοινωνική ζωή οι διαφορετικές προσεγγίσεις των πραγμάτων είναι αναπόφευκτες, αλλά και πολύ δημιουργικές.

Εύχομαι από καρδιάς στη νέα Περιφερειακή Διευθύντρια να επιτύχει στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Καλή κι ευλογημένη χρονιά

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΠΡΑΝΤΖΟΥ-ΚΑΝΙΟΥΡΑ





πηγή: esos.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons