Δωρεάν μαθήματα Βιολογίας σε μαθητές.


Δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων(ΠΕΒ)

Θέμα: Δωρεάν μαθήματα Βιολογίας σε μαθητές.

Η περίοδος κρίσης που βιώνουμε δεν έχει αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο. Όλοι μας σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό βρισκόμαστε σε μια αγωνιώδη προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις βασικές ατομικές και οικογενειακές μας υποχρεώσεις. Εκτός όμως της ατομικής προσπάθειας οφείλουμε, ως επιστήμονες που ασχολούμαστε με την ζωή, να αναπτύξουμε και άλλες δραστηριότητες αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας για και να συνεισφέρουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας στην κοινωνία.

Με βάση αυτές τις σκέψεις το ΔΣ της η ΠΕΒ αποφάσισε να συμμετέχει στην οργάνωση δωρεάν παροχής μαθημάτων Βιολογίας (Θετικής Κατεύθυνσης και Γενικής Παιδείας) σε μαθητές της Γ Λυκείου που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν φροντιστηριακά μαθήματα.

Το ΔΣ επικοινώνησε με τον Δήμο Αθήνας - περιοχή στην οποία είναι η έδρα της ΠΕΒ. Ο Δήμος Αθήνας συμφώνησε, επικοινώνησε με τα σχολεία, τους γονείς και τους μαθητές, κατάρτισε την λίστα των μαθητών και θα προσφέρει την απαιτούμενη υποδομή (χώρους, υλικά κ.α.), ενώ η ΠΕΒ ανέλαβε να διαθέσει τους εκπαιδευτικούς. Έτσι σήμερα Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 ξεκινούν τα μαθήματα σε τέσσερεις διαφορετικές συνοικίες του Δήμου Αθήνας.

Το ΔΣ της ΠΕΒ ευχαριστεί τους συναδέλφους Βιολόγους Εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της και παρά τις προσωπικές τους δυσκολίες αποδέχθηκαν την πρόταση μας και θα διδάξουν εθελοντικά στα μαθήματα αυτά.

Στο μέλλον σύμφωνα με την εμπειρία και τις δυνατότητες μας, θα προσπαθήσουμε τα μαθήματα να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Δήμους. 


Αθήνα 19/11/2012

Το ΔΣ της ΠΕΒ


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons