Λιγότεροι αριστούχοι και ανατροπές στις φετινές βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Μείωση στον αριθμό των αριστούχων, επιστροφή στις σχολές που παραδοσιακά επέλεγαν οι υποψήφιοι φοιτητές, αλλά και επιλογές που θα κρατήσουν τους νέους...κοντά στα σπίτια τους, είναι τα τρία χαρακτηριστικά που θα έχουν οι φετινές βάσεις, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας τα "Νέα", οι βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών θα επιδράσουν πολύ στον καθορισμό τον βάσεων. Κυριώς πρόκειται για μθητές που δεν έγραψαν καλά στη φυσική κατεύθυνσης, χημεία κατεύθυνσης και γλώσσα γενικής παιδείας. Η μείωση του ποσοστού των άριστων γραπτών από 18-20 (άριστα) σε σχέση με πέρυσι και η αύξηση της βθμολογικής κλίμακας από 0-9,9 (κάτω από τη βάση) θα επιφέρουν τα εξής:

Στα Επιστημονικά Πεδία 2ο, 3ο και 4ο θα υπάρξει πτώση, που όμως δεν θα αφορά όλες τις σχολές των πεδίων αυτών, αλλά την πλειοψηφία τους.Θα υπάρξει επίσης μεγάλη υποχώρηση σε τμήμτα που βρίσκονται εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Εφόσον επαληθευτεί η εκτίμηση για μείωση των αριστούχων στη θετική και την τεχνολογική κατεύθυνση, θα επηρεαστούν οι βάσεις των σχολών "πρώτης ταχύτητας". Με εξαίρεση τις σχολές με ειδικό μάθημα δηλαδή των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και της Αγγλικής Φιλολογίας είναι πολύ πιθανόν να κρατηθούν πάνω από τα 19.000 μόρια.

Από την άλλη, αναμένεται να υπάρξουν αρκετά τμήματα με μικρές αυξομειώσεις. Ιατρικές, οδοντιατρικές, φαρμακευτικές, τμήματα μαθηματικών, φυσικής, χημείας και πληροφορικής, καθώς και τα πολυτεχνικά τμήματα θα παρουσιάσουν μεγάλες ανατροπές με τάσεις πτωτικές, χάρη στις πολύ άσχημες επιδόσεις των μαθητών.

Φέτος πάντως, αναμένεται αλλαγή της συμπεριφοράς χιλιάδων υποψηφίων όσον αφορά τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού που θα αυξήσει τις πρώτες επιλογές των υποψηφίων σε τμήματα που βρίσκονται στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, επηρεάζοντας κατά πολύ τις βάσεις πολλών τμημάτων τόσο της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, όσο και περιφερειακών πόλεων.

Ο ανταγωνισμός όμως των υποψηφίων θα υπάρξει, για μια θέση στις περιζήτητες και υψηλόβαθμες σχολές, όπως εκείνες των γιατρών, μηχανικών Η/Υ, πολιτικών μηχανικών. Οι νομικές και τα παιδαγωγικά, μαζί με τις στρατιωτικές και τις αστυνομικές σχολές θα είναι και φέτος στην πρώτη γραμμής επιλογής των υποψηφίων.
thestival.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons