Ορίζοντες ατελείωτοι μέσω της βιολογίας!


Απίστευτες πληροφορίες ολοένα και έρχονται στο φως της δημοσιότητας από Αμερικανούς επιστήμονες οι οποίοι παρουσιάζονται βέβαιοι πως δεν είναι μακριά η ώρα, κατά την οποία θα είναι δυνατή η παράνομη διείσδυση στον εγκέφαλο, όπως στον υπολογιστή, από βιολογικούς χάκερ που θα καθιστούν τον άνθρωπο ελεγχόμενο!

Το ρόλο των ιών όπως τους γνωρίζουμε στους υπολογιστές θα έχουν πλέον ειδικά δημιουργημένοι μικροοργανισμοί, προϊόν της εργασίας των ερευνητών στο εργαστήριο της βιλογίας, ερευνητές που ασχολούνται με μια νέα κατεύθυνση της γενετικής μηχανικής, τη συνθετική βιολογία!

Τα κύτταρα είναι ζωντανοί μικρο-υπολογιστές και το DNA είναι γλώσσα προγραμματισμού, αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα των μελλοντολόγων. Ωστόσο οι Ρώσοι ειδικοί θεωρούν ότι προς το παρόν παρόμοιες συγκρίσεις δεν είναι τίποτε περισσότερο από μεταφορικός λόγος.

Το θέμα είναι ότι οι απευθείας συγκρίσεις μεταξύ του υπολογιστή και του ανθρώπινου εγκεφάλου δεν είναι απολύτως δεοντολογικές, λέει ο Αλεξάντρ Καπλάν, ειδικός στα προβλήματα της γενετικής μηχανικής. Κι αυτό γιατί ο προγραμματιστής έχει εξονυχιστική αντίληψη του υπολογιστή του, γνωρίζει ακριβώς, που να στείλει τον ιό του, ώστε να βλάψει ένα ορισμένο πρόγραμμα. Όμως ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι πολύ πιο περίπλοκος, σημειώνει ο επιστήμονας.

Όποιες προοπτικές κι αν διαγράφουν οι επιστήμονες, οι επιτυχίες της συνθετικής βιολογίας είναι αναμφίβολες. Ήδη έχει δημιουργηθεί το πρώτο βακτήριο με πλήρω τεχνητό γονιδίωμα, οι επιστήμονες εργάζονται με μικροοργανισμούς, οι οποίοι θα ενεργοποιούν φαρμακευτικά σκευάσματα, την τροφή ή ακόμη και θα παράγουν ηλεκτρισμό.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν, εκτός από ένα μικρό δείγμα του τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, γιατί η βιολογία κατεύθυνσης είναι εδώ και καιρό το πρώτο σε ενδιαφέρον μάθημα από νέους μαθητές, από επιστήμονες του αύριο. Κατά την εισαγωγή στην γ’βάθμια εκπαίδευση ο νέος αποζητά μία επιστήμη που θα μπορεί να τον καλύψει σε ποσοστό 100% τόσο από άποψης ενδιαφέροντος και δημιουργικότητας, κάτι που όπως καταλαβαίνει κανείς από το παραπάνω κείμενο το πετυχαίνει απόλυτα η βιολογία και οι επιμέρους τομείς της, όσο και επαγγελματικά, επίσης με τρομερές δυνατότητες απασχόλησης σήμερα και στο μέλλον. Εξ ου και γίνονβται ανάρπαστες οι θέσεις σε πανεπιστήμια και τμήματα σχετιζόμενα με τη βιολογία, αλλά και το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για online μαθήματα ώστε να γίνει αρτιότερη και πληρέστερη η κατάρτιση τόσο σε μαθητές γ’ λυκείου κατά την προσπάθειά τους για είσοδο στα ΑΕΙ, όσο και από φοιτητές, προπτυχιακούς ή, μεταπτυχιακούς!


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons