Το γκέτο των Γιατρών πολιορκεί τις ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ εδώ και 40 χρόνια!

Σε λίγες μέρες κατατίθεται προς ψήφιση στην βουλή το σν για τις επαγγελματικές ειδικότητες στο τομέα Υγείας. Την μέχρι τώρα διαμόρφωσή του μπορείτε να την δείτε στο: http://www.ygeianet.gr/box/cal/27715.pdf .
Στο εν λόγω προσχέδιο διαιωνίζονται δυο κύρια επιστημονικά/εκπαιδευτικά/επαγγελματικά ατοπήματα που συναντώνται μοναδικά στην χώρα μας:

α) Δεν υπάρχει ουδεμία πρόβλεψη ειδικότητας εκτός γιατρών. Το θέμα της Βιοχημείας "περιμένει" εδώ και 40 χρόνια την αναγνώρισή της ειδικότητας, όταν Βιοχημικά εργαστήρια ακόμη και αν "τοποθετήθηκε" Μικροβιολόγος διευθυντής, το 100% του προσωπικού τους είναι βιοχημικοί. Είναι γνωστό εξάλλου ότι σφοι Βιολόγοι και Χημικοί είναι διευθυντές μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων(Παίδων, ΚΑΤ, Αγ. Σάββας). Ακόμη και στην νέα "ιατρική" ειδικότητα της Γενετικής που αξιώθηκε μετά από 30 χρόνια να προτείνει η Επιτροπή "εκπαίδευσης" του ΚΕΣΥ, ο αριθμός των συναδέλφων γιατρών που ασχολούνται στην παροχή υπηρεσιών υγείας δεν ξεπερνά τους 10 (συμπεριλαμβάνουμε και όσους σχετίζονται αξιοποιώντας την εργασία Βιολόγων!) τηρούν την ακραία πρακτική να εξαιρούν τους Βιοεπιστήμονες!
β) Συντηρείται στο σχέδιο η Πολυειδικότητα της Βιοπαθολογίας όπου κατά παγκόσμια πρωτοτυπία: σε 5 χρόνια οι ειδικευόμενοι αποκτούν 4 ειδικότητες (!!!) όταν πρόσφατα ΚΑΙ στην Ελληνική νομοθεσία οι εκπαιδευτικές προϋποθέσεις δεν τηρούνται.

Σε μια εποχή που η εξέλιξη των Βιοεπιστημών και της Τεχνολογίας είναι ο βασικός επιστημονικός βατήρας της Υγείας, με τους Βιοεπιστήμονες εκτός του βασικού τους ρόλου στην έρευνα, να έχουν βασικό ρόλο σε τομείς αιχμής της παροχής υπηρεσιών υγείας, η Ελλάδα επιμένει αναχρονιστικά!
Να ελπίζουμε ότι οι συνθήκες ακραίας ύφεσης και δηλώσεων περί "ανοίγματος επαγγελμάτων" που ζούμε θα αποτρέψουν την συντήρηση της κερδοσκοπίας συντεχνιών (της τάξης του 9000%) και την διαρκή θυσία του θεσμικού και ποιοτικού εκσυγχρονισμού της υγείας και του εξειδικευμένου επιστημονικού της δυναμικού; Η θα λειτουργήσει η ομερτά που ισχύει πιστά εδώ και 40 χρόνια μεταξύ όλων των "προοδευτικών" και συντηρητικών κομμάτων,"επιστημονικών" φορέων και ΜΜΕ:

Ως ΠΕΒ υποβάλλουμε το εν λόγω έγγραφο και θα ζητήσουμε να παρέμβουμε στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, έχοντας προτείνει στους προέδρους των τμημάτων Βιοεπιστημών να (ξανά-)παρέμβουν για το ίδιο θέμα. Σας γνωρίζουμε ότι εκτός της επιστολής των διευθυντών 9 Διαγνωστικών Εργαστηρίων (βλ www.pev.gr) και των συνάδελφων Βιολόγων από το ΔΕΠ Ιατρικής, σχετική επιστολή θα αποστείλει και η Εταιρεία Κλινικής Χημείας (φορέας των Χημικών και Βιολόγων). Πιστεύουμε ότι η οιαδήποτε γνωστοποίηση των προβλημάτων αυτών -λόγω ...εποχής ίσως- θα έχει την συμβολή της στο θεμιτό αποτέλεσμα.

Το ΔΣ της ΠΕΒ


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons