ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ "ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ" ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ "ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ" ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

Με την εγκύκλιο από την 21/12/2011 (επισυνάπτεται) διευκρινίζονται οι άρσεις των περιορισμών που ίσχυαν σχετικά με τις ιδρύσεις των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και ειδικά τα ονομαζόμενα ως Διαγνωστικά Εργαστήρια. Ειδικότερα στην παράγραφο 7 διευκρινίζονται τα συγκεκριμένα άρθρα του ΠΔ 84/2001 που καταργούνται και ενδιαφέρουν τους συναδέλφους αποφοίτους τμημάτων Βιοεπιστημών.
Η αδειοδότηση της ίδρυσης των εργαστηρίων θα παρέχεται πλέον από τις Νομαρχίες αν και οι διαδικασίες δεν έχουν διευκρινιστεί πλήρως και αυτό οφείλεται όχι μόνο σε ελλείψεις διευκρινιστικών εγκυκλίων του υπουργείου υγείας, αλλά και στις έντονες αντιρρήσεις κατά του "ανοίγματος" των προϋποθέσεων ίδρυσης εργαστηρίων και σε άλλους επιστήμονες και επιχειρηματίες (εκτός γιατρών). Οι αντιρρήσεις προέρχονται από Πανεπιστημιακούς γιατρούς, Επιστημονικές και Επαγγελματικές ενώσεις γιατρών (κυρίως Μικροβιολόγων). Η εγκύκλιος ωστόσο είναι σε θετική εκσυγχρονιστική κατεύθυνση, αν και απαιτείται πρόσθετη συγκεκριμενοποίηση ανά Εργαστηριακό αντικείμενο.
Θεμιτό είναι να είμαστε σε επικοινωνία ειδικά σε αυτή την μεταβατική περίοδο που δεν έχουν διευκρινιστεί οι διαδικασίες αδειοδότησης προκειμένου να συντονίσουμε τις παρεμβάσεις μας.

Για το ΔΣ
Παπαδάκης Μάνος


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons