Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας από 9 Διευθυντές Εργαστηρίων Γενετικής για την Ειδικότητα Γενετικής.


Με αφορμή το προωθούμενο σχέδιο νόμου για τις Ειδικότητες στην Υγεία, όπου σύμφωνα με τις προτάσεις της Επιτροπής Εκπαίδευσης του ΚΕΣΥ προτείνεται η δημιουργία Ειδικότητας Γενετικής αποκλειστικά για γιατρούς, οι Διευθυντές από τα μεγαλύτερα εργαστήρια Γενετικής της χώρας μας έστειλαν στον υπουργό την επιστολή που επισυνάπτεται.


Σας υπενθυμίζουμε ότι σχετικά έγγραφα υποστηρικτικά της αναγκαιότητας δημιουργίας της Εργαστηριακής Γενετικής ως διεπιστημονικής ειδικότητας που να αφορά βιοεπιστήμονες και γιατρούς, έχουν καταθέσει κατ επανάληψη ο Σύνδεσμος Ιατρικών Γενετιστών Ελλάδας (κοινός φορέας βιοεπιστημόνων και γιατρών) και η ΠΕΒ. Το αίτημα επίσης διατυπώνεται στο σημαντικό κοινό έγγραφο των προέδρων των 7 Πανεπιστημιακών τμημάτων της χώρας μας με την ΠΕΒ (βλέπε ιστοθέση ΠΕΒ τομέας Υγεία:είδηση 10).

Σημειώνουμε επίσης ότι το ποσοστό των γιατρών -σε σχέση με τους βιοεπιστήμονες- που μετέχουν σήμερα στην παροχή υπηρεσιών Γενετικής ανέρχεται στο 10-15%, αποτελώντας μειοψηφία ακόμη και μεταξύ των μελών ΔΕΠ που διδάσκουν Γενετική στις Ιατρικές Σχολές.

Ιδιαίτερα ευεργετούνται από το προτεινόμενο σχέδιο παγκόσμιας πρωτοτυπίας: ένα εργαστήριο Γενετικής του ιδιωτικού τομέα (με 100% βιολόγους ως προσωπικό εκτός του ιδρυτή του) και 1-2 εργαστήρια του δημόσιου τομέα με πλειοψηφία βιολόγων στο προσωπικό του.

Όπως θα διαπιστώσει κανείς σύμφωνα με το πνεύμα της εποχής μας το χιούμορ δεν λείπει από την Ελλάδα και από την Επιτροπή Εκπαίδευσης του ΚΕΣΥ προτείνεται ένα νέο greek anecdote που θα προσθέσει ένα νέο επιστημονικό και επαγγελματικό σκάνδαλο στην χώρα μας.

Η Επιτροπή Υγείας της ΠΕΒ
Genet Spec Director Pros Yp Ygeias 1 2012 FINAL


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons