Πρόσκληση για σημαντική εκδήλωση που οργανώνει η ΠΕΒ για τη θέση της Βιολογίας στο σχεδιαζόμενο σχολείο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Στο σχολείο που σχεδιάζεται η διδασκαλία της βιολογίας θα είναι αντίστοιχη της σημασίας της; Θα είναι ανάλογη αυτής των αναπτυγμένων χωρών της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου ή θα γυρίσουμε πίσω; Η Π.Ε.Β. διεκδικεί τη βελτίωση της διδασκαλίας στο ελληνικό σχολείο και αγωνίζεται να αποτρέψει τη συρρίκνωσή της. Για το σκοπό αυτό διοργανώνει την εκδήλωση με θέμα: ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ Η σημασία της διδασκαλίας της βιολογίας στο επιστημονικό εγγραμματισμό των πολιτών. ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 6.30μμ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ (Λ. Συγγρού 387, Π.ΦΑΛΗΡΟ) Ομιλητές: Αργύρης Ευστρατιάδης, Επιστημονικός Διευθυντής Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, Αντεπιστέλλον Μέλος Ακαδημίας Αθηνών. Ελευθέριος Ζούρος Ομότιμος Καθηγητής Παν/μιου Κρήτης, Αντεπιστέλλον Μέλος Ακαδημίας Αθηνών. Χαράλαμπος Σαββάκης Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και Μοριακής Γενετικής Ιατρικής Σχολής, Πανεπιστημίου Κρήτης και Συνεργαζόμενος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΜΜΒ-ΙΤΕ), Πρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής Ιδρύματος Φλέμινγκ. Θα ακολουθήσει συζήτηση που θα διευθύνει η δημοσιογράφος Ιωάννα Σουφλέρη Η μαζική συμμετοχή όλων μας ενισχύει τη φωνή των Βιολόγων της εκπαίδευσης και συμβάλλει στην επιτυχία των κοινών μας στόχων. Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ)


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons