«ΠΑΙΔΙΑ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ!»

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, η Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων προσκαλούν τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να στείλουν ένα βίντεο μικρής διάρκειας (μέχρι 10 λεπτά) σχετικό με τις νευροεπιστήμες. Το περιεχόμενο του βίντεο μπορεί να είναι μια μικρή ιστορία, μια θεατρική παράσταση, ένα κόμικ ή μια μουσική σύνθεση, αρκεί η θεματολογία του να αντλείται από τις νευροεπιστήμες (νευρικό σύστημα, εγκέφαλος, νωτιαίος μυελός, συμπεριφορά, επικοινωνία μεταξύ νευρώνων, αντίληψη του περιβάλλοντος, ερμηνεία των εισερχόμενων πληροφοριών, αποστολή εντολών στα διάφορα όργανα, διαταραχές/ασθένειες του νευρικού συστήματος κ.λπ.). Οι μαθητές μπορούν να εργαστούν ατομικά ή σε ομάδες.


Τα βίντεο θα αξιολογηθούν από νευροεπιστήμονες - καθηγητές Πανεπιστημίου ή ερευνητές - και θα επιλεγεί ένα με βάση την πρωτοτυπία του, την επικαιρότητά του και τις προεκτάσεις του για τις νευροεπιστήμες και την κοινωνία. Το βίντεο, που θα επιλεγεί θα παρουσιαστεί στην, ανοικτή στο κοινό, εκδήλωση για το σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου στις 12 Μαρτίου 2012 και μπορεί να έχει θέμα ανεξάρτητο από αυτό της εκδήλωσης, σχετικό όμως με τις νευροεπιστήμες. Το επιλεγμένο βίντεο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες και στην ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων.

Προτείνουμε λοιπόν στους μαθητές να στείλουν τα βίντεο με το ταχυδρομείο στη διεύθυνση: Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π. Φάληρο, υπόψιν κας Ε. Γαρδίκη, ή ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@hsfn.gr. Παράκληση, σε εμφανές σημείο, να αναγράφονται τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση που ο επιλεγμένος μαθητής (ή ομάδα μαθητών) κατοικεί εκτός Αθηνών, θα καλυφθούν τα έξοδα μετάβασης, διαμονής και επιστροφής αυτού, καθώς και ενός συνοδού γονέα στην Αθήνα την ημέρα της εκδήλωσης.

Σημειώνεται επίσης ότι ο επιλεγμένος μαθητής (ή ομάδα μαθητών) θα παραλάβει τη σειρά εκπαιδευτικών οδηγών του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή του υλικού είναι η 30ή Ιανουαρίου 2012 (σφραγίδα ταχυδρομείου).
Ηλεκτρονικό φροντιστήριο Βιολογίας


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons