Έρευνα: Το Πάρκινσον μπορεί να διαγνωσθεί μέσω… ενός πληκτρολογίου

Μια ομάδα ερευνητών ανακάλυψε έναν τρόπο, με τον οποίο θα μπορεί ο καθένας να εξετάζει τον εαυτό του για πιθανά δείγματα της ασθένειας Πάρκινσον, αρκεί να έχει στη διάθεση του ένα… πληκτρολόγιο.

Η νέα μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα χτυπήματα στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή είναι πιθανό να αποκαλύψουν αν κάποιο άτομο βρίσκεται στα αρχικά στάδια της ασθένειας Πάρκινσον.

Οι ερευνητές, κατά τη διεξαγωγή του πειράματος τους, ζήτησαν από 42 ασθενείς με την αρχική μορφή του Πάρκινσον και από 43 υγιείς ανθρώπους να πληκτρολογήσουν ένα κείμενο για διάστημα 10-15 λεπτών, ενώ ένα ειδικό λογισμικό εξέταζε τις κινήσεις τους. Τα αποτελέσματα του πειράματος έδειξαν πως οι δυο ομάδες ατόμων χρησιμοποίησαν εντελώς διαφορετικό μοτίβο κινήσεων, καθιστώντας σαφές ποιος ήταν ασθενής και ποιος όχι.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας, Luca Giancardo, σχολίασε πως: «Καταφέραμε να ανακαλύψουμε μια “υπογραφή” που μας επιτρέπει να αναγνωρίσουμε την ασθένεια Πάρκινσον. Οραματιζόμαστε πως αυτός ο τρόπος θα χρησιμοποιηθεί ώστε να καλυφθούν τα κενά ανάμεσα στις επισκέψεις σε νευρολόγους, ή σε εξετάσεις που δεν είναι εύκολο να γίνονται συστηματικά».

Οι ερευνητές ελπίζουν πως η νέα μέθοδος που ανακάλυψαν, θα δώσει την δυνατότητα σε οποιονδήποτε να εξετάσει τα συμπτώματά του από το σπίτι του, προκειμένου να γίνεται πιο γρήγορα η διάγνωση της ασθένειας και να λαμβάνεται η πιο αποτελεσματική και καίρια θεραπεία.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons