Έξι ημερών βρέφος έκανε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς χάρη σε μια παρατηρητική νοσοκόμα

Την ιστορία ενός πολύ τυχερού αγοριού από το Λονδίνο δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail.

Το βρέφος γεννήθηκε στο σπίτι του και υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς μετά από μια παρατήρηση που έκανε μια έμπειρη νοσοκόμα.

Όταν μεταφέρθηκε για έλεγχο στο νοσοκομείο, μετά τη γέννησή του, το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος θεώρησε ότι επρόκειτο για ένα υγιές μωρό μέχρι που μια πιο έμπειρη νοσοκόμα παρατήρησε ένα μπλε χρώμα στα πόδια και στα δάχτυλά του. Οι περαιτέρω εξετάσεις αποκάλυψαν ότι είχε μια δυνητικά θανατηφόρα καρδιακή ανωμαλία που σήμαινε ότι το αίμα στην καρδιά και τους πνεύμονές του δεν έρεε σωστά. Άμεσα μεταφέρθηκε σε μια ειδική μονάδα για να γίνει η εγχείρηση.

Η μητέρα του δήλωσε στα τοπικά μέσα: «Αισθάνομαι πραγματικά πολύ τυχερή. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα γινόταν η ζωή μας αν δεν είχε εντοπιστεί το πρόβλημα. Κάθε φορά που λέω στους ανθρώπους την ιστορία μας, τούς προκαλεί ρίγη. Εκείνη την εποχή ήταν πολύ τρομακτικό. Ήμασταν συγκλονισμένοι. Η νοσοκόμα μάς έσωσε από μια μεγάλη στεναχώρια. Δεν ξέρω αν κάποιος άλλος θα το είχε εντοπίσει. Έμοιαζε υγιής και τόσο καλά όταν γεννήθηκε. Του έσωσε τη ζωή».

Οι γιατροί τελικά κατάφεραν να αντιστρέψουν την κατάστασή του και να βοηθήσουν την καρδιά του να στέλνει το αίμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τώρα το μωρό είναι 4 μηνών και απολαμβάνει μια υγιή ζωή, ενώ η μητέρα του εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς το ιατρικό προσωπικό που έσωσε τη ζωή του παιδιού της.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons