Γιατί δεν πρέπει ποτέ να τραβάμε ένα παιδί από τα χέρια!

Τα παιδιά ως την ηλικία των τεσσάρων ετών διατρέχουν έντονα τον κίνδυνο της εξάρθρωσης του αγκώνα.

Το να τραβάει κανείς ένα παιδί από τα χέρια μπορεί να φαντάζει ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, αλλά στην πραγματικότητα το παιδί εκείνη τη στιγμή διατρέχει τον μεγάλο κίνδυνο της εξάρθρωσης του αγκώνα.

Ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, τα οποία είναι μεταξύ ενός και τεσσάρων ετών είναι περισσότερο ευαίσθητα, καθώς τα κόκκαλα τους δεν έχουν αναπτυχθεί επαρκώς. Επομένως ο αγκώνας, ο οποίος ενώνει τα άνω και κάτω κόκκαλα του χεριού είναι πιο εύθραυστος σε αυτές τις ηλικίες και οι σύνδεσμοι της περιοχής είναι πιο πιθανό να σχιστούν με λίγη δύναμη, προκαλώντας τραύμα στο παιδί.

Τα παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών είναι λιγότερο πιθανό να κινδυνεύσουν από εξάρθρωση αγκώνα, όπως υποστηρίζει η διαδικτυακή σελίδα του «Kids Health».

criqsqzuaaaetej

Αν και ο συγκεκριμένος τραυματισμός είναι αρκετά επώδυνος, ωστόσο δεν προκαλεί μακροχρόνια ζημιά.

Ο ορθοπεδικός χειρούργος, Amer Khan, σχολίασε στην «Independent» επί του θέματος: «Οποιαδήποτε ακραία ή απότομη κίνηση μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό στις αρθρώσεις του άνω άκρου. Στην εμπειρία μου, έχω συναντήσει λίγα περιστατικά τέτοιων τραυματισμών ως αποτέλεσμα τραβήγματος του χεριού του παιδιού από τους γονείς του. Παρ’ όλα αυτά είναι προφανές ότι οι γονείς ή οι κηδεμόνες κάθε παιδιού πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν παίζουν με τα μικρά παιδιά τους».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons