Ναι μεν αλλά για τους σκύλους που μυρίζουν τον καρκίνο

Είναι γνωστές οι περιπτώσεις ζώων- και ειδικά σκύλων- που καταφέρνουν να ειδοποιήσουν με τον τρόπο τους τους ανθρώπους για σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος και μάλιστα με ικανοποιητικό ποσοστό επιτυχίας.

Ταυτόχρονα ωστόσο, σύμφωνα με νέα γερμανο-αυστριακή επιστημονική έρευνα, κάνουν αρκετά λάθη με αποτέλεσμα να μην μπορούν -προς το παρόν τουλάχιστον- να θεωρηθούν πραγματικά αξιόπιστοι βοηθοί για έγκαιρη διάγνωση.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κρεμς της Αυστρίας, με επικεφαλής τον Κλάους Χάκνερ, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα αναπνοής «Journal of Breath Research», πειραματίστηκαν με 122 εθελοντές ασθενείς. Από αυτούς, οι 29 είχαν διαγνωστεί με καρκίνο των πνευμόνων, χωρίς να έχουν ξεκινήσει κάποια θεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι 93 δεν είχαν κάποιο σύμπτωμα της ασθένειας (αλλά μερικοί είχαν καρκίνο, που διαγνώστηκε αργότερα).

Έξι καλά εκπαιδευμένοι σκύλοι ανέλαβαν να μυρίσουν τους εθελοντές. Επρόκειτο για σκυλιά που είχαν εμπειρία στο να βρίσκουν ανθρώπους θαμμένους κάτω από χιονοστιβάδες ή κάτω από το χώμα και κατάφερναν να μαθαίνουν νέες μυρωδιές.

Οι θετικές διαγνώσεις έφτασαν το 84% αλλά οι αρνητικές πολύ χαμηλά, στο 31%. «Οι σκύλοι μας έκαναν λάθη τόσο με τα θετικά όσο κυρίως με τα αρνητικά δείγματα», τόνισε ο Χάκνερ. Εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος πως με καλύτερη εκπαίδευση οι σκύλοι θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

Οι ερευνητές τόνισαν ότι μέχρι σήμερα οι σκύλοι έχουν αποδείξει πόσο γερή μύτη διαθέτουν, ανιχνεύοντας εκρηκτικά και ναρκωτικά και εντοπίζοντας θύματα φυσικών καταστροφών, όμως -αντίθετα με τα ιατρικά όργανα διάγνωσης- δεν παύουν να βαριούνται, να κουράζονται, να πεινάνε και γενικά η προσοχή τους αποσπάται.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons