Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τη συνήθεια όταν μαγειρεύουμε πατάτες -με οποιοδήποτε τρόπο (βραστές, τηγανητές, ψητές) να τις ξεφλουδίζουμε. Η αλήθεια είναι όμως ότι η φλούδα της πατάτας έχει τα πιο πολύτιμα και ευεργετικά συστατικά για τον οργανισμό.
Συγκεκριμένα:
– Η φλούδα της πατάτας ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, Β και ασβέστιο.
-Προστατεύει από πολλές μορφές καρκίνου χάρη στα φυτοχημικά στοιχεία που διαθέτει.
– Περιέχει υψηλά επίπεδα χλωρογενικού οξέος το οποίο συνδέεται με την προστασία από τη δημιουργία όγκων.
-Συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης καθώς έχει πολλές φυτικές ίνες, πολυφαινόλες και γλυκαλκαλοειδή στοιχεία.
– Προστατεύει την καρδιά λόγω του καλίου αλλά και των ωμέγα-3 ακόρεστων λιπαρών.
-Βοηθά στην απώλεια βάρους καθώς περιέχει ασήμαντη ποσότητα λίπους, χοληστερόλης και νατρίου. Αν τρώτε την πατάτα με τη φλούδα είναι πιο χορταστική.
Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να τις πλύνετε πολύ καλά για να φύγουν τα χώματα.
πηγή:medicalnews.gr