Τα γονίδια επηρεάζουν τις διατροφικές μας επιλογές

Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάποιοι άνθρωποι είναι γενετικά προγραμματισμένοι να προτιμούν τα λιπαρά και παχυντικά φαγητά.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ προσέφεραν σε 54 εθελοντές, που πήραν μέρος στην εν λόγω έρευνα, όση ποσότητα κοτόπουλο κόρμα ήθελαν (πρόκειται για μία ινδική συνταγή) και στη συνέχεια επιδόρπιο στυλ Eton mess, που είναι ένα κλασσικό βρετανικό γλυκό με κρέμα, μαρέγκα και φράουλες).

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες προσέφεραν στους συμμετέχοντες τρεις εκδοχές του ίδιου πιάτου κοτόπουλου κόρμα (που έμοιαζαν τόσο στην εμφάνιση όσο και στη γεύση) και των οποίων η περιεκτικότητα σε λίπος ήταν χαμηλή, μεσαία ή υψηλή.

Οι ερευνητές τους έδωσαν να δοκιμάσουν και από τις τρεις εκδοχές και στη συνέχεια τους είπαν να φάνε όσο ήθελαν από οποιοδήποτε από τις τρεις εκδοχές. Οι επιστήμονες έκαναν και τρεις διαφορετικές εκτελέσεις του γλυκού, με διαφορετική περιεκτικότητα σε ζάχαρη κάθε φορά.

Αν και δεν υπήρξε ουσιαστική διαφορά όσον αφορά στο πόσο φαγητό έφαγαν τελικά οι συμμετέχοντες, οι άνθρωποι που έφεραν την ελαττωματική εκδοχή του γονιδίου MC4R επέλεξαν να καταναλώσουν την πιο παχυντική εκδοχή του πιάτου.

Πρόκειται για το γονίδιο MC4R, που έχει ταυτοποιηθεί ως υπεύθυνο για σοβαρές περιπτώσεις οικογενούς παχυσαρκίας.

Πιθανώς το γονίδιο αυτό υπήρχε για να προστατεύει τους ανθρώπους από την πείνα, καθώς η συσσώρευση λίπους βοηθούσε στην επιβίωση στο παρελθόν, όταν υπήρχε έλλειψη τροφής.

Σήμερα όμως η υπερκατανάλωση φαγητού, και κυρίως λιπαρού, κάθε άλλο παρά βοηθά στη επιβίωση του ανθρώπου.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons