Θέλουν μέτρο: Αυτές είναι οι υγιεινές τροφές που σε παχαίνουν

Υπάρχουν τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία που είναι ευεργετικές για τον οργανισμό μας.

Του χαρίζουν ενέργεια και δύναμη. Δεν παύουν όμως να έχουν θερμίδες που μπορεί να τον “επιβαρύνουν” ως ένα βαθμό αν δεν καταναλωθούν με μέτρο.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο περιέχουν βιταμίνες B, K, E, υψηλά επίπεδα σε κάλιο και φυτικές ίνες, ρίχνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης και αυξάνουν τα επίπεδα της καλής. Είναι αντιφλεγμονώδες τρόφιμο και έρευνες έχουν δείξει ότι η μεγαλύτερη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών βρίσκεται στο πρασινωπό κομμάτι της σάρκας του φρούτου, κάτω ακριβώς από την φλούδα του. Ανήκει στην κατηγορία των supefoods και γι’αυτό η κατανάλωσή του, αν βρίσκεστε σε διαδικασία απώλειας βάρους, πρέπει να είναι προσεκτική. Ένα ολόκληρο αβοκάντο περιέχει περίπου 350 θερμίδες.

Δημητριακά

Είναι αγαπημένη μας επιλογή για το ξεκίνημα της ημέρας μας. Περιέχουν φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες. Όμως η αλόγιστη κατανάλωσή τους μπορεί να επιβαρύνει τον οργανισμό δίνοντάς του επιπλέον θερμίδες καθώς περιέχουν σάκχαρα.

Ξηροί καρποί

Oι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, πρωτείνες, φυτικές ίνες και σε βιταμίνες όπως η Ε. Oι ειδικοί μας προτρέπουν να τους καταναλώνουμε καθημερινά αλλά να μην ξεπερνάμε το μέτρο γιατί δίνουν αρκετές θερμίδες. Πιο ευεργετικοί είναι όταν τρώγονται νωποί και ανάλατοι.

Αποξηραμένα φρούτα

Περιέχουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όμως έχουν θερμίδες. Αν δεν καταναλωθούν με μέτρο μπορούν να μας επιβαρύνουν.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons