Προ των πυλών ο «εξωσκελετός» που θα κάνει τους παραπληγικούς να περπατήσουν

Για τους περισσότερους από εμάς το να σηκωθούμε όρθιοι και να περπατήσουμε είναι μια διαδικασία τόσο συνηθισμένη, που συχνά την θεωρούμε δεδομένη. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει για όλους τους ανθρώπους.

Τα εκατομμύρια των παραπληγικών σε όλο τον κόσμο βλέπει αυτήν την ενέργεια ως κάτι το ακατόρθωτο. Με τα δύο πόδια να πάσχουν από πλήρη παράλυση, οι άνθρωποι με παραπληγία δεν έχουν ελπίδα να υψώσουν το ανάστημα τους χωρίς οποιουδήποτε είδους βοήθεια. Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας ωστόσο, ήρθε η στιγμή που το «ακατόρθωτο» μετατράπηκε σε εφικτό.

Οι ερευνητές από το École polytechnique fédérale στην Λωζάννη της Ελβετίας, ανέπτυξαν πρόσφατα ένα νέο είδος εξωσκελετού, που ονομάστηκε TWIICE. Ενας χρήστης του TWIICE θα μπορεί να στηρίζεται πάνω στο μηχάνημα, προγραμματίζοντας το να περπατήσει στο ρυθμό και την κατεύθυνση που επιθυμεί! Η συσκευή είναι κατασκευασμένη από ελαφριά συνθετικά και ζυγίζει μόνο 14 κιλά. Παρόλα αυτά έχει την ικανότητα να υποστηρίξει όλο το βάρος του χρήστη της.

Διαθέτει κουμπιά για γρήγορο περπάτημα, αργό περπάτημα, ανέβασμα σκάλας και ούτω καθεξής. Παρόλα αυτά, η ανάπτυξη του TWIICE βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο, κάνοντας το μηχάνημα δύσκολο στον χειρισμό. Οι ερευνητές δουλεύουν συνεχώς πάνω στη βελτίωση των μειονεκτημάτων του δημιουργήματος τους. Ενα από τα βασικά προβλήματα που πρέπει να διορθωθούν είναι η αυξημένη ισορροπία και συγκέντρωση που χρειάζεται ο χρήστης ώστε να το χρησιμοποιήσει.

«Ο στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, προσφέροντας τους την δυνατότητα να σηκωθούν όρθιοι. Σε λίγα χρόνια ελπίζουμε πως θα συνηθίσουμε την εικόνα ενός ανθρώπου που περπατάει, κάνει βόλτες ή βγαίνει για ψώνια με βοήθεια εξωσκελετού» τόνισε ο Mohamed Bouri, ένας από τους υπεύθυνους του προγράμματος.

Ενα άλλο μέλος του πρότζεκτ του ελβετικού πανεπιστημίου ωστόσο, φρόντισε να εξηγήσει πως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να περάσει λίγος ακόμα καιρός. «Για την ώρα η χρήση του TWIICE απαιτεί αρκετή δύναμη, ισορροπία και συγκέντρωση αφού κάθε βήμα ουσιαστικά γίνεται χειροκίνητα» είπε η Jemina Fasola.

Διορθώνοντας τα ελαττώματα που ως τώρα δυσκολεύουν τους χρήστες, η κυκλοφορία του εξωσκελετού πρόκειται να αλλάξει δραματικά τις ζωές των ανθρώπων με πρόβλημα στα κάτω άκρα. Τα πρώτα βήματα έχουν ήδη γίνει και το πλάνο, όπως φαίνεται, ανεμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια!


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons