Απίστευτες καταγγελίες για χειρουργεία στα τυφλά στα νοσοκομεία

«Χαλασμένοι οι αξονικοί. Χειρουργήθηκε ασθενής στα τυφλά με ράγεν ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, χωρίς να γίνει αξονική. Ασανσέρ νοσοκομείων χαλασμένα. Ασθενείς μεταφέρονται σε ασανσέρ με σκουπίδια. Πλαφόν στην φαρμακευτική δαπάνη»!

Όλα τα παραπάνω είναι μερικές μόνο από τις απίστευτες καταγγελίες που έκανε με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ επιτίθεται στον πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία του υπουργείο Υγείας χαρακτηρίζοντας τους «κομπογιαννίτες» της δημόσιας υγείας.

«Πεθαίνουν Ασθενείς αβοήθητοι από τα λειψά και χαλασμένα διαγνωστικά, επεμβατικά και θεραπευτικά ιατρικά μηχανήματα των Δημοσίων Νοσοκομείων της Χώρας. Οι Ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας γίνονται μπαλάκι από το ένα εφημερεύον Νοσοκομείο στο άλλο προκειμένου να βρουν τα κατάλληλα ιατρικά μηχανήματα. Τα Ιατρικά Μηχανήματα στην πλειονότητά τους είναι ασυντήρητα παλαιάς τεχνολογίας. Όταν χαλάσουν αραχνιάζουν. Δεν επισκευάζονται. Δεν αντικαθίστανται με καινούργια νέας τεχνολογίας. Μένουν επ’ αόριστο εκτός λειτουργίας, επειδή τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν χρήματα για αγορά ανταλλακτικών και επισκευή τους.

Τα ταμεία των Νοσοκομείων είναι μείον. Πολλά Ιδρύματα της χώρας προσφέρονται να δωρίσουν στα Δημόσια Νοσοκομεία Ιατρικά Μηχανήματα. Θέτουν όμως προϋποθέσεις επειδή πήραν χαμπάρι την ανικανότητα της κυβέρνησης. Όπως το Ίδρυμα Νιάρχου που θέλει να δωρίσει επτά Ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα. Ανακοινώνονται χιλιάδες προσλήψεις και όμως το προσωπικό μειώνεται. Επί των ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μειώθηκε κατά 7.965 υπαλλήλους. Ανακοινώνονται αυξήσεις της κρατικής χρηματοδότησης και όμως η κρατική χρηματοδότηση μειώνεται 350 εκατ. ευρώ εφέτος, σε σχέση με πέρυσι» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ και στη συνέχεια αναφέρονται ονομαστικά όλα τα νοσοκομεία στα οποία υπάρχουν, κατά την Ομοσπονδία, τα μεγαλύτερα προβλήματα:

«Στο ΑΧΕΠΑ 11 μηχανήματα αιμοκάθαρσης είναι εκτός λειτουργίας. Καμία ενέργεια από τη Διοίκηση του ΑΧΕΠΑ ή τους Υπουργούς Υγείας να εκκινήσουν τη διαδικασία επισκευής ή την αγορά νέων. Ευαισθητοποιήθηκε ιδιώτης ο οποίος προσφέρει δωρεάν την επισκευή των 6 εκ των 11 μηχανημάτων.

Το ΑΧΕΠΑ είναι το Νοσοκομείο που οι Ασθενείς για να χειρουργηθούν αγόραζαν μέχρι πρόσφατα τα υλικά τους (έως ότου το αποκαλύψουμε). Κάηκε η δωρεά των υλικών χειρουργείων από τους ίδιους τους Ασθενείς, μετά τη δημόσια κατακραυγή. Τι έγινε έκτοτε; Η λίστα αναμονής στα χειρουργεία εκτινάχθηκε.

Οι Αξονικοί τομογράφοι των Νοσοκομείων είναι παλαιοί στην πλειονότητα, μονοτομικοί και τακτικά εκτός λειτουργίας. Μεγάλος κερδισμένος ο Ιδιωτικός Τομέας. Μεγάλοι χαμένοι οι Ασθενείς που πληρώνουν συμμετοχή 20 ευρώ από τη τσέπη τους για κάθε αξονική και ο ΕΟΠΥΥ πάνω από 50ευρώ για κάθε αξονική. Μάλιστα οι ασθενείς με χρόνια προβλήματα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν συνεχώς από την τσέπη τους, επειδή κάνουν τακτικό διαγνωστικό έλεγχο.

Με Δελτίο Τύπου αναδείξαμε ότι το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, Νοσοκομείο κορμός των εφημεριών της Αττικής διαθέτει δύο Αξονικούς Τομογράφους, οι οποίοι είναι εκτός λειτουργίας. Ο ένας αν και πιο καινούργιος είναι χαλασμένος εδώ και 1,5 χρόνο. «Έβγαλε σκουλήκια» είπε χαρακτηριστικά εργαζόμενος περιγράφοντας την κατάσταση.

Ο δεύτερος παλαιότερος είναι χαλασμένος εδώ και δύο μήνες. Ακόμη ξεκουράζεται χαλασμένος.
Μετά την ανάδειξη του ζητήματος από την ΠΟΕΔΗΝ 31/8/2016 έφθασε η λυχνία Δωρεά από την Εθνική Τράπεζα. Περιμέναμε να ασχοληθούν, να διαθέσουν λίγα ευρώ προκειμένου να επισκευαστεί και να λειτουργήσει. ΜΑΤΑΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ στην Ελλάδα του κου ΤΣΙΠΡΑ και των ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, που επάξια κερδίζουν τον χαρακτηρισμό ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΙΤΕΣ του ΕΣΥ. Ακόμη είναι χαλασμένος επειδή δεν αγοράζουν λίγα ακόμη απαραίτητα ανταλλακτικά.

Έλλειψη χρημάτων στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ

Στάση ιατρικών μηχανημάτων (Αξονικοί εν προκειμένου). Οι Ιατροί κατά τις εφημερίες του Νοσοκομείου (Νοσοκομείο κορμός των εφημεριών) είναι αναγκασμένοι άκρως επείγοντα περιστατικά να τα χειρουργούν στα τυφλά (όχι μόνο στο Σισμανόγλειο). Χωρίς να προηγείται διάγνωση με Αξονική Τομογραφία. Αναφέρουμε συγκεκριμένη περίπτωση Ασθενούς τον περασμένο μήνα:

Ασθενής προσήλθε στην εφημερία με ραγέν ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής (εσωτερική αιμορραγία). Άκρως επείγον περιστατικό. Κρίθηκε από τους Αγγειοχειρουργούς ότι θα χαθεί πολύτιμος χρόνος και δεν θα αντέξει την ταλαιπωρία, να μεταφερθεί για αξονική τομογραφία στο Αμαλία Φλέμιγκ.

Η ταλαιπωρία κατά την διακομιδή θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για τη ζωή του καθ’ ότι είχε εσωτερική αιμορραγία. Χειρουργήθηκε στα τυφλά από τους αγγειοχειρουργούς του Νοσοκομείου, χωρίς να γνωρίζουν το αγγείο που αιμορραγεί. Ευτυχώς ήταν τυχερός και σώθηκε και φυσικά άριστοι στη δουλειά τους οι Αγγειοχειρουργοί!!! Άλλοι όμως ασθενείς επείγοντα περιστατικά δεν είναι το ίδιο τυχεροί. Χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της καθυστέρησης στη διάγνωση και της ταλαιπωρίας κατά την διακομιδή σε άλλο Νοσοκομείο ή Ιδιωτικό Κέντρο για διάγνωση. Γίνονται ακόμη και αεροδιακομιδές από νησιωτικές και ορεινές περιοχές λόγω έλλειψης Αξονικών Τομογράφων. Πόσα λοιπόν επείγοντα περιστατικά δεν κατέληξαν εξαιτίας αυτής της εγκληματικής αδιαφορίας της κυβέρνησης των παραμυθάδων; Μπρος γκρεμός (καθυστέρηση στη διάγνωση) και πίσω ρέμα (χειρουργείο στα τυφλά) για τους ασθενείς.

Αναφέρουμε ενδεικτικά Νοσοκομεία που πρώτα πεθαίνουν οι ασθενείς και μετά θάνατον γίνεται διάγνωση.

Γ.Ν.ΝΑΟΥΣΑΣ είναι χαλασμένος ο Αξονικός Τομογράφος. Οι Ασθενείς μεταφέρονται για εξέταση σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ή σε Ιδιωτικά Κέντρα.

Γ.Ν.ΒΕΡΟΙΑΣ είναι χαλασμένος ο Αξονικός Τομογράφος. Το Νοσοκομείο καλύπτει και την Έδεσσα. Οι Ασθενείς μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη ή σε Ιδιωτικά Κέντρα.

Γ.Ν.ΕΔΕΣΣΑΣ. Δεν υπάρχει καθόλου Αξονικός Τομογράφος. Οι Ασθενείς μεταφέρονται στο Γ.Ν.Βέροιας και τώρα που χάλασε ο Αξονικός, μεταφέρονται σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ή σε Ιδιωτικά Κέντρα.

Γ.Ν.ΚΙΛΚΙΣ. Ο Αξονικός Τομογράφος λειτουργεί μερικώς (λίγες ώρες την ημέρα και τις μισές ημέρες) λόγω έλλειψης προσωπικού (Ιατρικού – Νοσηλευτικού – Τεχνολόγων). Οι Ασθενείς μεταφέρονται σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ή σε Ιδιωτικά Κέντρα.

Γ.Ν.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Ο Μαστογράφος είναι χαλασμένος εδώ και πολλούς μήνες.

Γ.Ν.ΙΚΑΡΙΑΣ. Δεν υπάρχει Αξονικός. Δεν υπάρχει αναπνευστήρας για διασωληνώσεις Ασθενών, ενώ υπάρχει αναισθησιολόγος. Οι Ασθενείς μεταφέρονται σε άλλα Νοσοκομεία με αεροδιακομιδές. Όσοι προλάβουν. Η κυβέρνηση έβαλε στο στόχαστρο το προσδόκιμο ζωής των Ικαριωτών καθότι το Νοσοκομείο έχει σημαντικές ελλείψεις που θα αναδείξουμε προσεχώς.

Α.Ν.Θ. ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ. Δεν λειτουργεί το PET SCAN διότι δεν έχει ραδιοφάρμακα εδώ και τρεις μήνες. Ακόμη το ένα εκ των τριών ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων (κοβάλτιο) είναι εκτός λειτουργίας.

Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ. Ο Στεφανιογράφος είναι πολύ παλαιός. Έφαγε τα ψωμιά του και συχνά είναι εκτός λειτουργίας. Χαμπάρι οι Διοικούντες αν και καλύπτει μεγάλο αριθμό Ασθενών και μάλιστα βαριά Ασθενείς της Β.Ελλάδος. Ο Αγγειογράφος μία ημέρα λειτουργεί δέκα ημέρες είναι εκτός λειτουργίας, λόγω παλαιότητας. Δυσκολίες στην συντήρηση λόγω έλλειψης χρημάτων.

Π.Γ.Ν.ΑΤΤΙΚΟΝ. Ο Μαγνητικός Τομογράφος είναι χαλασμένος δύο χρόνια. Ελλείψεις σε αναπνευστήρες και χειρουργικά υλικά.

Γ.Ν.Ε.ΘΡΙΑΣΙΟ. Δεν υπάρχει Μαγνήτης. Ακατάλληλα Αναισθησιολογικά μηχανήματα και μόνιτορ χειρουργείου.
ΜΕΘ. Ακατάλληλοι αναπνευστήρες και μόνιτορ. Ακατάλληλα ενδοσκόπια Γαστρεντολογικού. Δεν γίνεται η αντικατάσταση των ανωτέρω επικίνδυνων μηχανημάτων για την υγεία των Ασθενών, λόγω έλλειψης χρημάτων.

Γ.Ν.Ε.ΘΡΙΑΣΙΟ – Π.Γ.Ν.ΑΤΤΙΚΟΝ. Δεν λειτουργεί Μαγνητικός Τομογράφος. 2 εκατομμύρια πολίτες και πλέον δεν εξυπηρετούνται από Δημόσιο Μαγνητικό Τομογράφο.

Γ.Ν.ΝΙΚΑΙΑΣ. Χαλασμένα 5 χειρουργικά τραπέζια και οι προβολείς των χειρουργείων. Χαλασμένες 6 διαθερμίες.

ΕΙΔ.ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣ. ΜΕΤΑΞΑ. Δεν έχει Μαγνητικό Τομογράφο. Υπό εγκατάσταση ο νέος Αξονικός. Ο Μαστογράφος είναι ταλαιπωρημένος και συχνά εκτός λειτουργίας και όμως είναι αντικαρκινικό Νοσοκομείο.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Μ.Ε.Θ.: Η μονάδα λειτουργεί σήμερα με αναπνευστήρες από την λειτουργία του νοσοκομείου το 1989. Πολλά τεχνικά προβλήματα περίπου στους μισούς. Μονάδα εγκαυμάτων: Λείπουν μόνιτορ με συχνές βλάβες, και οι αναπνευστήρες με σοβαρά προβλήματα και το τμήμα λειτουργεί χωρίς εφεδρικούς. Χειρουργείο: Χειρουργικά τραπέζια παλιάς τεχνολογίας, με συχνές βλάβες και πολλές φορές καλούνται τεχνικοί στην ώρα του χειρουργείου να επιδιορθώσουν τις βλάβες. Φορητά ακτινοσκοπικά μηχανήματα παλιάς τεχνολογίας με πολλά προβλήματα, χωρίς να γίνεται ανανέωση. Αναισθησιολογικό: Μεγάλες Καθυστερήσεις στην επισκευή των μηχανημάτων λόγο έλλειψης χρημάτων. Αξονικός: παλιάς τεχνολογίας με τα γνωστά προβλήματα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ “Γ΄ΖΑΤΖΗΚΩΣΤΑ” ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στο έλεος! Ακτινολογικό τμήμα: Τρία (3) απλά ακτινολογικά λειτουργούν πάνω από 28 χρόνια, ένα (1) απλό Τραυματιολογικό λειτουργεί πάνω από 28 χρόνια. Χρειάζεται ένας μεγάλος υπέρηχος, σήμερα λειτουργούν δύο παλιοί με χρόνια λειτουργίας από 12 έως 15 χρόνια. Αντικατάσταση χρειάζεται το Πεπτικό μηχάνημα που λειτουργεί πάνω από 25 χρόνια. ΜΕΘ: Ανανέωση των παλιών μόνιτορ, τουλάχιστον (7). Χειρουργείο: προβλήματα και συχνές βλάβες στους (8) προβολής οροφής που είναι πολύ παλιοί. Μονάδα εμφραγμάτων: Ανανέωση των παλιών κρεβατιών(7) με τα αντίστοιχα μόνιτορ. Καρδιολογική: Το test κόπωσης λειτουργεί πάνω από 20 χρόνια. ΤΕΠ: Χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, χρειάζονται (2) χειρουργικά κρεβάτια και αντίστοιχης προβολής, απαραίτητα μηχανήματα για την ορθή λειτουργία των ΤΕΠ όπως, (μηχάνημα αερίων, καρδιογράφο, απινιδωτή, κλπ). Αποστείρωση: Απαραίτητο ένα πλυντήριο. Αίθουσα τοκετών: απαραίτητα ένα (1) νέο καρδιοτοκογράφο. Ε.Ι. Γυναικολογικής: Χρειάζεται έναν μηχάνημα υπερήχων. Αιμοδοσία & Εργαστήρια: Τουλάχιστον (3) φυγόκεντρους για να αντικαταστήσουν τις παμπάλαιες υπάρχουσες.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Αξονικός παλιάς τεχνολογίας πάνω από (13) έτη, απαραίτητο η ανανέωση με νέας γενιάς τομογράφο 16 τομών. Απλά ακτινολογικά μηχανήματα λειτουργούν (2) ανά περιόδους λόγω συχνών βλαβών. Από τα δύο φορητά ακτινολογικά, λειτουργεί μόνο το ένα. Απαραίτητο το Ακτινοσκοπικό C-Arm μηχάνημα για το χειρουργείο. Στην χειρουργική απαραίτητη η πλήρης λαπαροσκοπική κολώνα. Στο Νευρολογικό Ε.Ι. χρειάζεται ηλεκτροεγκεφαλογράφος-μυογράφος. Για να λειτουργήσει το Οφθαλμιατρικό Ε.Ι. απαραίτητη η σχισμοειδής λυχνία και πλήρης εξοπλισμός του Εξωτερικού ιατρείου. Επίσης η εγκατάσταση αναισθησιολογικού μηχανήματος.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Αξονικός παλιάς τεχνολογίας (20 ετών), κακοσυντηρημένος λόγο μη χρηματοδότησης, Και δεν έχει προβλεφθεί ούτε στο υπό ανέγερση νέο νοσοκομείο η εγκατάσταση νέας τεχνολογίας αξονικού τομογράφου. Απλά ακτινολογικά μηχανήματα (2), παμπάλαια, με πολλά προβλήματα. Τελευταία αντικατέστησαν το ένα με μεταχειρισμένο από Μυτιλήνη. Υπέρηχος, χαλασμένος τον περισσότερο καιρό λόγο παλαιότητας, χρειάζεται άμεση αντικατάσταση. Αποδυναμώνουν τα Αγροτικά Ιατρεία και τα ΠΕΔΥ, μεταφέροντας Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, καρδιογράφους κ.α.. Έχουμε από ασθενείς δωρεές Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Η Διοίκηση δεν προβαίνει σε προμήθεια εξοπλισμού με το πρόσχημα ότι θα μεταφερθούμε στο νέο υπό ανέγερση νοσοκομείο!!!!!!

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Εξοπλισμός αφημένος στον αυτόματο πιλότο! Δεν γίνεται συντήρηση λόγο έλλειψης χρημάτων. Αξονικός τομογράφος παλιάς τεχνολογίας και κακοσυντηρημένος, και τελευταία δεν λειτουργούσε λόγο προβλήματος λυχνίας, επισκευάστηκε με μεταχειρισμένη λυχνία από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Κλίβανοι αποστείρωσης λειτουργεί ο ένας, ο δεύτερος χρειάζεται ανταλλακτικά και η δαπάνη μικρή. Ο ΚΩΔΙΚΟΣ για την συντήρηση είναι (0). Γενικώς όλος ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός υπολειτουργεί λόγω συχνών προβλημάτων.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Προβλήματα σε όλον τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό λόγο μη συντήρησης, λόγο έλλειψης χρηματοδότησης. Μ.Τ.Ν. Λειτουργεί στα όρια της, χρειάζονται αντικατάσταση τα κρεβάτια, τα μηχανήματα λόγο παλαιότητας, καθώς και του συστήματος καθαρότητας του νερού.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΕΣ: Εξοπλισμός χειρουργείου, χειρουργικά κρεβάτια παμπάλαια, πάνω από 30 χρόνια, χρήζουν άμεση αντικατάσταση. Αξονικός τομογράφος παλιάς τεχνολογίας. Μαστογράφος, δεν λειτουργεί λόγο προβλήματος (λυχνία) εδώ κι έναν μήνα. Ακτινολογικά μηχανήματα με πολλά προβλήματα, λόγο παλαιότητας.

Γ. Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Σημαντικό πρόβλημα η κτιριακή συντήρηση παλιάς και νέας πτέρυγας. Αγορά ή συντήρηση μηχανημάτων πραγματοποιείται από δωρεές ιδιωτών ή εταιρειών λόγω μείωσης προϋπολογισμού του νοσοκομείου.

Γ.Ν. – Κ.Υ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ: Σημαντικό πρόβλημα η κτιριακή συντήρηση παλιάς και νέας πτέρυγας. Το ακτινολογικό μηχάνημα δεν λειτουργεί με σοβαρά διαγνωστικά προβλήματα για τους ασθενείς. Έλλειψη χρημάτων.

Γ.Ν. – Κ.Υ. ΣΗΤΕΙΑΣ: Σημαντικό πρόβλημα η κτιριακή συντήρηση παλιάς και νέας πτέρυγας. Αξονικός τομογράφος χαλασμένος. Δεν επισκευάζονται λόγω κόστους. Η ζωή των ασθενών έπεται του κόστους. Το μηχάνημα οστικής πύκνωσης δεν λειτουργεί.
Χρειάζεται νέος υπέρηχος.

Γ.Ν. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ»: Οι περισσότερες κλίνες στα νοσηλευτικά τμήματα χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια. Δεν αντικαθιστούνται λόγω κόστους.

ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ: Στα περισσότερα Κέντρα Υγείας δεν λειτουργούν τα Ακτινολογικά Εργαστήρια λόγω έλλειψης προσωπικού (ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνολογικό) με αποτέλεσμα αφενός να καθυστερεί η διάγνωση των ασθενών, να κινδυνεύει η ζωή τους και αφετέρου να τα σκάνε στον Ιδιωτικό τομέα.

Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ. Καρδιολογική Κλινική. Test κοπώσεως ένα χρόνο χαλασμένος. Καρδιογράφοι χαλασμένοι. Μαγνητικός Τομογράφος ενάμιση χρόνο χαλασμένος. Παρότι κρίθηκε άχρηστος δεν αντικαταστάθηκε με νέο, λόγω έλλειψης χρημάτων.

ΠΑΝ.ΝΟΣ.ΛΑΡΙΣΑΣ. Ψηφιακός Μαστογράφος από το Μάρτιο του 2016 που εγκαταστάθηκε υπολειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού. Λειτουργεί τρεις φορές το μήνα για 30 περιστατικά το μήνα. Ενώ θα μπορούσε να λειτουργεί για 300 τουλάχιστον περιστατικά το μήνα.

ΝΟΣ.ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ. Δεν λειτουργεί Αξονικός Τομογράφος.

Τα Νοσοκομεία δεν έχουν χρήματα να συντηρήσουν την κτιριακή υποδομή και να αντικαταστήσουν τον πεπαλαιωμένο ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Οι κλίνες βάφονται με πρωτοβουλίες και χρήματα Ιδιωτών αν και όποτε προσφερθούν. Τα ασανσέρ είναι πολύ παλαιά των Νοσοκομείων, χωρίς συντήρηση και τακτικά εκτός λειτουργίας. Σταματάνε ανάμεσα στους ορόφους ενώ μέσα βρίσκονται βαριά ασθενείς. Επειδή τα ασανσέρ των Ασθενών βρίσκονται εκτός λειτουργίας, οι Ασθενείς αναγκάζονται να μεταφέρονται από όροφο σε όροφο για εξετάσεις, με τα ασανσέρ που μεταφέρουν τα σκουπίδια.

Τα κτίρια δεν συντηρούνται και καθίσταται επικίνδυνα για τους Ασθενείς και συνοδούς καθότι πέφτουν οικοδομικά υλικά. Εξαιτίας αυτών είναι μεγάλος ο κίνδυνος ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. 200 κλίνες ΜΕΘ στα Δημόσια Νοσοκομεία έτοιμες να λειτουργήσουν δεν λειτουργούν λόγω ελλείψεων προσωπικού. Πεθαίνουν καθημερινά άνθρωποι στοιβαγμένοι στις λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ. Και είναι προ των πυλών η γρίπη. Πέρυσι θρηνήσαμε δεκάδες θύματα. Δεν έμαθαν από τα λάθη τους οι παραμυθάδες της κυβέρνησης».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons