Αντιμετωπίστε την παχυσαρκία του παιδιού σας

Σημαντικό πρόβλημα τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στη χώρα μας αποτελεί το υπερβάλλον σωματικό βάρος και η παχυσαρκία στην παιδική και εφηβική ηλικία, όπου υπολογίζεται ότι περίπου το 40% των παιδιών αντιμετωπίζει πρόβλημα βάρους.

Παράλληλα, από πρόσφατες μελέτες έχει προκύψει ένα εξίσου ανησυχητικό εύρημα, το οποίο σχετίζεται με την αντίληψη που έχουν οι γονείς αναφορικά με το σωματικό βάρος του παιδιού τους.

Ειδικότερα, έχει φανεί πως μεγάλο ποσοστό των γονέων με υπέρβαρα ή παχύσαρκα παιδιά, «αγνοεί» το πρόβλημα, θεωρώντας πως το βάρος του παιδιού τους είναι φυσιολογικό.

Ακόμη όμως κι αν οι γονείς αναγνωρίζουν πως το παιδί τους έχει αυξημένο σωματικό βάρος, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου αυτό δε θεωρείται απαραίτητα «κακό» ή τελικά επικρατεί ο εφησυχασμός του «θα γίνει μπόι», με αποτέλεσμα να μη γίνεται κάποια προσπάθεια αλλαγής στις συνήθειες διατροφής και άσκησης και το πρόβλημα να παραμένει ή και να επιδεινωνεται.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό, να γνωρίζει κανείς πως η παιδική παχυσαρκία αποτελεί ουσιαστικά μια μεταβολική διαταραχή, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση διαφόρων προβλημάτων υγείας, όχι μόνο μακροπρόθεσμα, αλλά και άμεσα.

Έτσι, δεν είναι καθόλου απίθανο ένα υπέρβαρο ή παχύσαρκο παιδί να παρουσιάσει προβλήματα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε μεγάλες ηλικίες…

Ειδικότερα, το υπερβάλλον σωματικό βάρος και η αυξημένη συσσώρευση λίπους στα παιδιά σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης, δυσλιπιδαιμίας, ινσουλινοαντίστασης, σακχαρώδη διαβήτη, γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, λιπώδους διήθησης του ήπατος, αναπνευστικών προβλημάτων, όπως η άπνοια ύπνου και το άσθμα, μυοσκελετικών διαταραχών, καθώς και συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών και πρόωρης ήβης ή/και εμμηναρχής στα κορίτσια.

Επομένως, μην αμελείτε την τακτική και αντικειμενική αξιολόγηση του σωματικού βάρους του παιδιού σας, και φροντίστε αυτή να γίνεται από επαγγελματίες, οι οποίοι θα μπορούν να σας δώσουν κατάλληλες κατευθύνσεις, εάν κριθεί απαραίτητο.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons