Ο τρίχρονος που ζει σαν «σύγχρονος λεπρός» εξαιτίας ενός εκζέματος

Μια μητέρα από το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει ότι ο τρίχρονος γιος της αντιμετωπίζεται σαν σύγχρονος λεπρός από τους ανθρώπους στη γενέτειρά του λόγω του εκζέματος που έχει.

Ο μικρός Roman Allen υποφέρει από αυτή την πάθηση στο πρόσωπό σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της μέχρι τώρα ζωής του και η μητέρα του αναφέρει ότι έχει στοχοποιηθεί, ακόμη και όταν κυκλοφορούν στο δρόμο. «Παρά το γεγονός ότι προκαλείται από διάφορες αλλεργίες πολλοί άγνωστοι τον κατηγορούν ότι είναι μεταδοτικό. Μερικοί γονείς κάνουν πίσω όταν τον βλέπουν από κοντά και αρπάζουν τα παιδιά τους μακριά φοβούμενοι ότι θα τους μεταδώσει την κατάστασή του», λέει η μητέρα του.

Η 25χρονη δημοσιοποιεί την ιστορία του γιου της ζητώντας να μην αντιμετωπίζεται πλέον αυτός σαν «σύγχρονος λεπρός» εξαιτίας αυτού του προβλήματος. Όπως αναφέρει η ίδια, έχει να αντιμετωπίσει, αφενός τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο γιος της, αφετέρου τα βλέμματα και τα σχόλια των αγνώστων, αλλά και κάποιων γειτόνων, που της ραγίζουν την καρδιά.

«Ευτυχώς ο Roman είναι πολύ μικρός για να καταλάβει, αλλά είναι φοβερό πώς τον αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι», προσθέτει. Πολλοί τη ρωτούν αν η ασθένειά του είναι μεταδοτική και αντιμετωπίζουν με δυσπιστία την αρνητική της απάντηση.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια ο τρίχρονος έχει δοκιμάσει δεκάδες θεραπείες και κρέμες, ενώ τον περασμένο Αύγουστο του δόθηκε τελικά ένα φάρμακο που άρχισε να βελτιώνει την κατάστασή του. Το μικρό αγοράκι λαμβάνει επίσης αντισταμινικά για να αντιμετωπίσει τις αλλεργίες.

Η ίδια αδιαφορεί πλέον για τα κακόβουλα σχόλια, αλλά θέλει να ευαισθητοποίησει για την κατάσταση και να ενημερώσει τους γονείς ώστε να μην έχουν αυτή τη συμπεριφορά προς άτομα με την ίδια πάθηση.

sxmp2 sxmp3 sxmp4


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons