Πολλές φορές συμβαίνει να έχουμε αποθηκεύσει φρούτα και λαχανικά στο ψυγείο μας και μέσα σε λίγες μέρες να έχουν σαπίσει.
Υπάρχουν, ωστόσο, τρόποι και έξυπνες συμβουλές για να μην χαλάνε τόσο γρήγορα πριν προλάβουμε να τα καταναλώσουμε και μάλιστα μέσα σε λίγες μέρες. Μεγάλο ρόλο παίζει ο τρόπος αποθήκευσής τους μέσα στο ψυγείο.
Πιο συγκεκριμένα…
Η θερμοκρασία ψύξης θα πρέπει να είναι γύρω στους 4-5 βαθμούς.
Εφόσον πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα βάλετε στο ψυγείο, μην ξεχνάτε πριν να τα στεγνώνετε καλά και να τα τυλίγετε με χαρτί κουζίνας. Με αυτό τον τρόπο απορροφάται όλη η υγρασία.
Καλύτερα να αποθηκεύετε τα λαχανικά σας και τα φρούτα στο ειδικό συρτάρι του ψευγείου ενώ αν τα βάζετε σε σακούλες μην τις κλείνετε ερμητικά για να παίρνουν αέρα.
Με αυτούς τους τρόπους θα διατηρούνται περισσότερο!
πηγή:medicalnews.gr