Μη σπας ποτέ σπυράκια σε αυτήν την περιοχή του προσώπου -Μπορεί να χάσεις τη ζωή σου

Ποιο είναι το «τρίγωνο του κινδύνου» που δεν πρέπει ποτέ να αγγίζετε;

Είναι ευρέως γνωστό ότι όταν σπάμε τα σπυράκια ή τα στίγματα στο πρόσωπό μας κινδυνεύουμε με μολύνσεις ή με την πρόκληση μόνιμων ουλών.

Παρ’ όλα αυτά, λίγοι μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό και οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε να το… ρισκάρουμε, αφού δεν θέλουμε να κυκλοφορούμε μέρες ολόκληρες με αυτά τα αηδιαστικά πράγματα στο πρόσωπό μας. Ωστόσο ο κίνδυνος μπορεί να είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι φαντάζεστε, αφού αυτή η παρέμβαση στο δέρμα μας μπορεί να μας στοιχίσει πολύ περισσότερο από ένα σημάδι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, που επικαλείται διακεκριμμένους δερματολόγους, υπάρχει μια περιοχή στο πρόσωπό μας, γνωστή ως το «τρίγωνο του κινδύνου» όπου η εμφάνιση μόλυνσης μπορεί να έχει σοβαρότατες επιπλοκές οδηγώντας ακόμα και σε θάνατο.

Το «τρίγωνο του κινδύνου» περιλαμβάνει μέρος των ματιών, την ράχη της μύτης, τις γωνίες του στόματος και το άνω χείλος. Τα αιμοφόρα αγγεία σε αυτήν την περιοχή συνδέονται με το πίσω μέρος του κεφαλιού και βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με τον εγκέφαλο. Αυτό σημαίνει ότι οι μολύνσεις που εκδηλώνονται εκεί «χτυπούν» κατευθείαν το κέντρο του νευρικού συστήματος.

Παρόλο που σπάνια αυτές οι μολύνσεις αυτές οδηγούν σε θάνατο, η απώλεια όρασης και η μόνιμη παράλυση είναι δύο ακόμη επιπλοκές για τις οποίες πρέπει να ανησυχείτε. Και η πρόσκαιρη… ικανοποίηση που μπορεί να προσφέρει το σπάσιμο ενός σπυριού σίγουρα δεν αξίζει να έρθετε αντιμέτωποι με αυτές τις εξαιρετικά δυσάρεστες καταστάσεις.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons