Νέα έρευνα: Εννιά στους δέκα ενηλίκους Έλληνες δεν ξέρουν τι είναι η πνευμονία

«Άγνοια κινδύνου» για την πνευμονία και τις επιπτώσεις της έχουν οι Έλληνες. Έρευνα δείχνει πως ενώ το 91% των ενηλίκων ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τι είναι η πνευμονία, μόλις το 48% γνωρίζει ότι γίνεται εμβολιασμός έναντι του πνευμονιόκοκκου και ακόμα λιγότεροι (21%) το γνωρίζουν από όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Καταγράφεται επίσης μεγάλη αβεβαιότητα για το αν η πνευμονία είναι προλαμβανόμενη ασθένεια και για το πώς αυτή μπορεί να προληφθεί, καθώς περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η διατήρηση της υγείας τους σε καλά επίπεδα (98%), η αποχή από το κάπνισμα (95%), ή ακόμα και το να φορούν ζεστά ρούχα (82%), αποτελούν αποτελεσματικά μέτρα κατά της πνευμονίας σε σύγκριση με τον εμβολιασμό (73%).

Με δεδομένο πως η πνευμονιοκοκκική πνευμονία έχει θνητότητα μεγαλύτερη του 15% σε ευαίσθητους πληθυσμούς (βρέφη, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, καπνιστές, ασθενείς με χρόνια νοσήματα), η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) επέλεξε κι εφέτος να στείλει το μήνυμα για την πρόληψη έναντι της πνευμονίας σε όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες μέσω του 34ου Μαραθώνιου της Αθήνας.

«Οι δράσεις της εκστρατείας, με το κεντρικό μήνυμα «Εμβολιαζόμαστε κατά της Πνευμονιοκοκκικής Πνευμονίας – Κάνουμε την Πρόληψη Πράξη Ζωής!», επικεντρώνονται κι εφέτος στην πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής πνευμονίας, μιας απειλητικής για τη ζωή λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος, που προσβάλλει παιδιά και ενήλικες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η επιτυχημένη συνεργασία μας με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας -το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα αλλά και ένα θεσμό με διεθνή εμβέλεια- έχει αποτελέσει όλα αυτά τα χρόνια ένα εξαιρετικό «όχημα», προκειμένου να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε χιλιάδες συμπολίτες μας για τη σημασία της πρόληψης» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΕ, κ. Μιχάλης Τουμπής, σε κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Τρίτη με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, κ. Κώστα Παναγόπουλο.

«Το μήνυμα «Μεγαλώνουμε με υγεία», με ιδιαίτερη έμφαση και για αυτή τη χρονιά στην πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής πνευμονίας, αποτελεί ουσιαστικά το διαβατήριο για καλύτερη υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής. Και προκειμένου, αυτό το διαβατήριο να «εκδοθεί» για κάθε έναν από εμάς και να βρίσκεται σε ισχύ για πολλά ακόμα χρόνια, η πρόληψη, η σωστή διατροφή, η άσκηση, ο εμβολιασμός, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ. Παναγόπουλος.

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, ως θεσμικός εταίρος του 34ου Μαραθωνίου της Αθήνας, θα υλοποιήσει μια σειρά από ενέργειες με τη χορηγία φαρμακευτικής εταιρίας.
Αναλυτικά:

1) Ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Ε.Π.Ε. θα βρίσκεται στο χώρο της ATHENS MARATHON EXPO, The Authentic και τις τρεις ημέρες της έκθεσης (10 έως τις 12 Νοεμβρίου 2016), όπου θα πραγματοποιούνται από Ειδικούς Πνευμονολόγους δωρεάν σπιρομετρήσεις για το κοινό και θα διανέμεται σχετικό ενημερωτικό υλικό.

2) Ομάδα με πάνω από 230 δρομείς θα συμμετέχει με το μήνυμα «Εμβολιαζόμαστε κατά της Πνευμονιοκοκκικής Πνευμονίας – Κάνουμε την Πρόληψη Πράξη Ζωής!» στις τρεις διαδρομές του 34ου Μαραθωνίου της Αθήνας (στην Κλασική Διαδρομή & στους Αγώνες 5 & 10 χλμ.).


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons