Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια; Δεν είναι μόνο κούραση

Ξενυχτήσατε επειδή πήγατε για χορό ή επειδή το μωρό σας δεν σας άφησε να κλείσετε μάτι;

Την επόμενη ημέρα ξημερώνεστε με μαύρους αντιαισθητικούς κύκλους κάτω από τα μάτια. Όλοι και εσείς οι ίδιοι, τους αποδίδετε στην αϋπνία και στην κούραση. Τι γίνεται όμως όταν ακόμα και όταν βάζετε ειδικές λοσιόν ή επιθέματα με χαμομήλι, οι μαύροι κύκλοι δεν λένε να εξαφανιστούν;

Σύμφωνα με την σχετική μελέτη της Mayo Clinic στη Βρετανία, οι μαύροι κύκλοι θα μπορούσε να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι για κάποιο πρόβλημα υγείας. Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια που επιμένουν θα μπορούσε να είναι αλλεργίες. Επειδή το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι εξαιρετικά λεπτό υπάρχει πολύ λιγότερος χώρος για να συγκαλύψει τα αιμοφόρα αγγεία, τα οποία διαστέλλονται ως αποτέλεσμα των αλλεργιών.

«Οι αλλεργικές αντιδράσεις προκαλούν το ανοσοποιητικό σας σύστημα να απελευθερώσει ενώσεις που ονομάζονται ισταμίνες, οι οποίες δημιουργούν διαστολή στα αιμοφόρα αγγεία», αναφέρουν οι επιστήμονες από την Mayo Clinic.

Επίσης, οι μαύροι κύκλοι μπορεί να σημαίνουν ότι έχετε ρινική συμφόρηση, επομένως λίγο παραπάνω ύπνος δεν θα διορθώσει το πρόβλημα. Όταν η μύτη σας είναι «μπουκωμένη» οι φλέβες, που ξεκινούν από τα μάτια και καταλήγουν στην μύτη σας, διευρύνονται και γίνονται πιο σκούρες. Σε αυτή την περίπτωση η ανακούφιση της ρινικής συμφόρησης με την κατάλληλη αγωγή θα διώξει τους ενοχλητικούς μαύρους κύκλους.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons