Τελικά όχι μόνο είναι άχρηστες οι βιταμίνες, αλλά ίσως μας κάνουν και κακό

Όλοι γνωρίζουμε τον τρόπο για να έχουμε ενέργεια και δύναμη: Να τρώμε καλά, να γυμναζόμαστε και να παίρνουμε βιταμίνες! Σωστά; Ή μήπως λάθος;

Εδώ και δεκαετίες, όλες οι έρευνες έχουν αποτύχει να βρουν οποιαδήποτε σημαντική απόδειξη ότι οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα κάνουν έστω και λίγο καλό στον οργανισμό μας.

Στην πραγματικότητα μάλιστα, πρόσφατες μελέτες τείνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση, αφού διαπίστωσαν ότι ορισμένες βιταμίνες μπορεί τελικά να κάνουν κακό στην υγεία μας.

Αρκετές από αυτές έχουν συνδεθεί με αύξηση σε ορισμένες μορφές καρκίνου, ενώ άλλες έχουν συνδεθεί με την αύξηση του κινδύνου άλλων ασθενειών, όπως για παράδειγμα να αναπτυχθούν πέτρες στα νεφρά!

Και μια μεγάλη νέα μελέτη από χθες Τετάρτη (που δημοσίευσε το Business Insider) μας δείχνει ότι παρά την αυξανόμενη γνώση που λαμβάνουμε για κάποια πράγματα και την συνεχή πληροφόρηση για κάποια άλλα, οι συνήθειες μας κατά την τελευταία δεκαετία, έχουν μείνει ίδιες και απαράλλακτες!

Δεν αλλάζουμε δηλαδή με τίποτα αυτά που μάθαμε από τους γονείς μας, τους φίλους μας ότι και να διαβάσουμε ότι και να μας πουν επιστήμονες.

Δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά είναι ένα γενικό φαινόμενο.

Άλλη συζήτηση μεγάλη.

Ας μείνουμε στο θέμα, το οποίο είναι ότι δεν χρειαζόμαστε βιταμίνες και συμπληρώματα για να αντέξουμε την δουλειά, να αντέξουμε το διάβασμα, να αντέξουμε την γυμναστική.

Και γιατί δεν τα χρειαζόμαστε όλα αυτά;

Γιατί πολύ απλά αν τρως ισορροπημένα δεν χρειάζεσαι να παίρνεις έξτρα πολυβιταμίνες, αν τρως φρούτα δεν χρειάζεσαι αντιοξειδωτικά και έξτρα βιταμίνη C, αν τρως σολωμό ή τόνο δεν χρειάζεσαι βιταμίνη Β3 και αν τρως γιαούρτι δεν χρειάζεσαι προβιοτικά.

Για να μην μιλήσουμε καλύτερα για υαλουρονικό και αλόες βέρες…


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons