Νέες ελπίδες για θεραπεία του AIDS

Αισιόδοξοι είναι οι επιστήμονες για τη θεραπεία του AIDS βλέποντας τα αποτελέσματα της θεραπείας σε έναν 44χρονο Βρετανό ασθενή, που δεν έχει ακόμα κατονομαστεί.

Ο 44χρονος είναι ο πρώτος από 50 ασθενείς που ολοκλήρωσαν την κλινική δοκιμή μιας νέας φιλόδοξης θεραπείας, η οποία αποτελεί συνεργασία των πέντε κορυφαίων βρετανικών πανεπιστημίων (Κέμπριτζ, Οξφόρδης, Imperial, University College και King’s College Λονδίνου), με χρηματοδότηση από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας.

Οι Βρετανοί γιατροί δήλωσαν ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσουν πράγματι για θεραπεία, αλλά ανέφεραν πως ο εν λόγω ασθενής εμφανίζει εντυπωσιακή βελτίωση.

Οι υπάρχουσες αντιικές θεραπείες αδυνατούν να καταστρέψουν τον ιό που καταφεύγει σε διάφορες «κρυψώνες» του ασθενούς. Αυτό σημαίνει πως η νόσος μπορεί μέχρι στιγμής να τεθεί υπό έλεγχο, αλλά όχι να θεραπευθεί οριστικά.

Η νέα θεραπεία είναι η πρώτη που φαίνεται ότι εξαφάνισε τον ιό HIV παντού στο σώμα του ασθενούς, ακόμη και εκείνα τα κύτταρα που κρύβονται και βρίσκονται σε ύπνωση, ξεφεύγοντας έτσι από τις έως τώρα θεραπείες.

Αν αποδειχθεί -θα χρειαστεί να περάσει χρόνος γι’ αυτό- ότι η θεραπεία όντως επιφέρει μη αναστρέψιμα αποτελέσματα, τότε ανοίγει ο δρόμος για τη θεραπεία του AIDS, σύμφωνα με την εφημερίδα Indepedent και Sunday Times.

Οι γιατροί δήλωσαν ότι μετά τη θεραπεία δεν μπορούν να ανιχνεύσουν τον ιό στον οργανισμό και, αν αυτό συνεχιστεί και στο μέλλον, τότε θα μιλήσουν για την πρώτη πλήρη θεραπεία ενός ασθενούς.

«Πρόκειται για μια από τις πρώτες σοβαρές απόπειρες πλήρους θεραπείας του AIDS. Αναζητούμε την πραγματική δυνατότητα θεραπείας του. Είναι μια τεράστια πρόκληση και βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή, αλλά ήδη η πρόοδος είναι αξιοσημείωτη», δήλωσε ο Μαρκ Σάμιουελς, ένας από τους ερευνητές.

Η νέα θεραπεία συνδυάζει ένα αρχικό εμβόλιο (το οποίο βοηθά το σώμα να αναγνωρίσει τα κύτταρα που έχουν μολυνθεί με τον ιό) με ένα νέο φάρμακο (Vorinostat) που έρχεται στη συνέχεια να ενεργοποιήσει τα μολυσμένα κύτταρα σε ύπνωση, έτσι ώστε να τα εντοπίσει το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς.

«Η θεραπεία έχει σχεδιασθεί ειδικά για να καθαρίσει το σώμα από όλους τους ιούς HIV, ακόμη και όσους είναι σε ύπνωση. Έχει «δουλέψει» στο εργαστήριο και υπάρχουν καλές ενδείξεις ότι θα «δουλέψει» και στους ανθρώπους, αν και πρέπει να τονίσουμε ότι απέχουμε ακόμη πολύ από κάποια πραγματική θεραπεία. Θα συνεχίσουμε τα ιατρικά τεστ για τα επόμενα πέντε χρόνια και, προς το παρόν, δεν συνιστούμε να σταματήσει ένας ασθενής την τωρινή αντιική θεραπεία του. Όμως στο μέλλον, ανάλογα με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, μπορεί να εξετάσουμε αυτή την πιθανότητα», δήλωσε με συγκρατημένη αισιοδοξία η καθηγήτρια Σάρα Φίντλερ του Imperial College.

Μέχρι σήμερα μόνο ένας άνθρωπος έχει θεραπευθεί από το AIDS, ο Τίμοθι Μπράουν, γνωστός και ως «δεύτερος ασθενής του Βερολίνου», ο οποίος to 2008 έλαβε μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων από έναν άνθρωπο που είχε σπάνια φυσική ανοσία απέναντι στον ιό HIV. Σχεδόν 37 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με τον ιό του AIDS σε όλο τον κόσμο σήμερα.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons