Καρδιά συνταξιούχου σταμάτησε 40 φορές μετά από χειρουργική επέμβαση

Ένας ασθενής, του οποίου η καρδιά σταμάτησε πάνω από 40 φορές μέσα σε μια ώρα μετά από τριπλή χειρουργική επέμβαση bypass, ξεκίνησε να τραγουδάει λαϊκά τραγούδια, όταν ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Ο λόγος για τον 66χρονο Bekir Demirtas, ο οποίος πήγε σε νοσοκομείο στη βορειοανατολική Τουρκία παραπονούμενος για πόνους στο στήθος. Οι γιατροί αποφάσισαν να γίνει άμεσα χειρουργική επέμβαση καθώς τρεις από τις κύριες αρτηρίες του ήταν κατά 90% φραγμένες. Το χειρουργείο κράτησε τέσσερις ώρες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας, αφού η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

anpfs3

Ο άντρας φάνηκε ότι άρχισε να ανακάμπτει μέχρι τη στιγμή που η καρδιά του σταμάτησε ξαφνικά να χτυπά. Οι γιατροί άρχισαν να κάνουν καρδιακές μαλάξεις για να την επαναφέρουν αλλά στη συνέχεια συνειδητοποίησαν ότι υπήρχε ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα που έκανε την καρδιά του να σταματήσει 40 φορές σε μια ώρα. Οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα χειρουργική επέμβαση ώστε να τοποθετήσουν μια αντλία για να κάνουν την καρδιά του να συνεχίσει να χτυπάει.

Όταν ο συνταξιούχος επανήλθε στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές και τους τραγούδησε μάλιστα και ένα λαϊκό τραγούδι που αναφερόταν σε καρδιά.

Ο γιατρός Oruc Alper Onk, ο οποίος ηγήθηκε της χειρουργικής ομάδας, είπε ότι δεν είχε δει ποτέ μια περίπτωση σαν αυτή στις περισσότερες από 500 εγχειρήσεις που έχει κάνει στη ζωή του.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons