Τσάι πράσινο, λευκό, μαύρο, Oolong -Ενα φάρμακο στη διάθεσή μας

Αγαπάτε το τσάι, αλλά γνωρίζετε πραγματικά όλες τις αρετές του;

Τσάι λευκό, πράσινο, μαύρο ή Oolong, αυτό το ποτό έχει κρυφές και μαγικές λειτουργίες για τον οργανισμό.
Παρότι τα τσάγια προέρχονται από το ίδιο φυτό, την Camellia Sinensis, γίνονται σε χιλιάδες ποικιλίες, ανάλογα με την επεξεργασία τους. Είναι σημαντικό να ξέρουμε ποιό τσάι μας ευεργετεί και γιατί.

Πράσινο τσάι -Αδυνατίζει, αντικαρκινικό

Είναι πρωταθλητής στα αντιοξειδωτικά. Αποτελεί το αγαπημένο τσάι των Ιαπώνων. Είναι επιβλητικό στη γεύση και πιο πικρό από τους συγγενείς του, αλλά παρουσιάζει ιδιαίτερες αρετές. Βοηθάει στην μείωση της χοληστερόλης και βοηθάει στην καταπολέμηση διαφόρων τύπου καρκίνου και καρδιαγγειακών προβλημάτων. Επίσης, βοηθάει τον μεταβολισμό και καίει λίπη, ενώ διευκολύνει την πέψη.

Μαύρο τσάι -Κλασικό στήριγμα νεότητας

Είναι το πιο διαχρονικό τσάι και αποτελεί το 78% της παγκόσμιας παραγωγής τσαγιού. Πρόκειται στην πραγματικότητα για πράσινο τσάι το οποίο έχει οξυδωθεί. Αυτή η διαδικασία του επιτρέπει να διατηρείται περισσότερα χρόνια, πράγμα που το κάνει πιο εμπορικό. Διαθέτει ιδιότητες που βοηθούν στο καρδιαγγειακό ενώ προλαμβάνει την οστεοπόρωση στις γυναίκες. Η σταθερή κατανάλωσή του είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στις γυναίκες. Στους άνδρες μειώνει κατά 11% τον κίνδυνο εμφραγμάτων και βοηθάει στη διατήρηση της νεότητας. Εχει και πολλές άλλες κρυφές ιδιότητες, όπως η καταπολέμηση πονοκεφάλων και κακής διάθεσης.

Λευκό τσάι -Ασπίδα για τον χειμώνα

Πρόκειται για ένα σπάνιο τσάι, εξαιρετικά λεπτής γεύσης το οποίο ανταγωνίζεται επάξια το πράσινο τσάι. Είναι σχετικά άγνωστο αλλά περιέχει πολύτιμους θησαυρούς. Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύει την επιδερμίδα. Το λευκό τσάι είναι υπερήρωας στο πεπτικό μας σύστημα, σκοτώνει τα βακτήρια και τα μικρόβια επειδή περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά. Μειώνει την κακή χοληστερίνη, είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες C και Ε και αυτό το κάνει σύμμαχο εναντίον της γρίπης.

Oolong : το τσάι εναντίον του στρες

Το αποκαλούν «γαλάζιο τσάι» στη Κίνα. Το Oolong είναι ένας τύπος τσαγιού στο οποίο διακόπτουν την ωρίμανση και αυτό του δίνει το ιδιαίτερο χρώμα του. Περιέχει ελάχιστη τεϊνη και κατά συνέπεια πίνεται ως αργά το βράδυ. Η βασική του αρετή είναι ότι καταπραϋνει το στρες και χαλαρώνει. Με τη διουρητική του δράση, το τσάι Oolong περιορίζει το ουρικό οξύ και επιδρά σε συμπτώματα στομαχικά. Οπως όλα τα άλλα τσάγια είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons