Ερευνα: O καλύτερος τρόπος για να κόψεις το τσιγάρο

Αναμφίβολα το ερώτημα που απασχολεί κάθε καπνιστή είναι εκείνο για το τρόπο που θα μπορούσε να του φανεί ως ο πιο ανώδυνος.

Θα ήταν καύτερο να το κόψει μια και έξω ή θα μπορούσε σταδιακά να μειώσει τον αριθμό τσιγάρων σε σημείο που θα μπορέσει μέχρι και να το κόψει.

Η Nicola Lindson-Hawley, ερευνήτρια από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μιλώντας στο TIME είπε ότι: «Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσει κανείς το κάπνισμα είναι να μειώνει τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζει σταδιακά».

Τα αποτελέσματα πάντως της σχετικής έρευνας που διεξήγαγε η Lindson-Hawley οδηγούν μάλλον στο αντίθετο συμπέρασμα.

Η έρευνα

Η επιστήμονας από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μαζί με τους συναδέλφους της εξέτασαν 700 περιπτώσεις ανθρώπων κάπνιζαν τουλάχιστον 15 τσιγάρα την ημέρα που ήθελαν να το κόψουν σε διάστημα δύο εβδομάδων. Οι ερευνητές ζήτησαν από τους μισούς να συνεχίσουν το κάπνισμα για 2 εβδομάδες και μετά να το κόψουν απευθείας, ενώ από τους άλλους μισούς ζητήθηκε να επιχειρήσουν να μειώσουν σταδιακά τον αριθμό των τσιγάρων για 2 εβδομάδες μέχρι να το κόψουν.

Οι ερευνητές επανήλθαν στις περιπτώσεις ένα μηνά μετά την ημερομηνία που έκοψαν το τσιγάρο, αλλά και 6 μήνες μετά.

Τα αποτελέσματα

Ενα μήνα μετά, το 49% εκείνων που έκοψαν το τσιγάρο μια κι έξω κατάφεραν να το διατηρήσουν έξι μήνες μετά, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε εκείνους που το έκαναν σταδιακά ήταν στο 39%.

Και έξι μήνες μετά, το ποσοστό της πρώτης ομάδας ήταν 22% και της δεύτερης 15%.

Εντυπωσιακό επίσης εύρημα της έρευνας σύμφωνα με το οποίο οι συμμετέχοντες δήλωσαν πως θα προτιμούσαν να κόψουν το κάπνισμα σταδιακά και όχι μονομιάς. «Ακόμη και να θέλουν το σταδιακό, είναι πιθανότερο να το κόψουν με την απότομη μέθοδο», τονίζει η Lindson-Hawley.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons