Ποιες είναι οι αλκαλικές και ποιες οι όξινες τροφές

Το σώμα μας πρέπει να έχει ένα φυσιολογικό pH 7,35-7,4. Οι τροφές όμως που καταναλώνουμε όμως το επηρεάζουν.

Χαμηλότερα ή υψηλότερα επίπεδα συνεπάγονται αυξομειώσεις στο βάρος μας, καθώς και προβλήματα υγείας, από έλλειψη ενέργειας και κακό μεταβολισμό μέχρι χρόνιες νόσους.

Δείτε τι pH έχουν οι τροφές που τρώμε:

Το pH των τροφών

Πολύ αλκαλικές τροφές (pH 8,5-9,0)

Λεμόνια, καρπούζι, πεπόνι, σταφύλια, ακτινίδια, ανανάς, δαμάσκηνα, μαϊντανός, μάνγκο, νεροκάρδαμο, σπαράγγια, αχλάδι, ξερά σύκα, σταφίδες, ξεροί χουρμάδες, αντίδια, λάιμ, passion fruit.

Μέτρια αλκαλικές τροφές (pH 7,5-8,0)

Αβοκάντο, φρέσκος αρακάς, βερίκοκα, καρότα, γλυκιά κολοκύθα, μαρούλι, μήλα, μπανάνες, ροδάκινα, σέλινο, σπανάκι, φρέσκα σύκα, κουνουπίδι, λάχανο, φράουλες, φρέσκα φασολάκια.

Ελαφρώς αλκαλικές προς ουδέτερες (pH 7,0-7,5)

Αμύγδαλα, αγγούρι, αγκινάρα, γιδίσιο γάλα, ελιές και ελαιόλαδο, φρέσκια καρύδα, ψημένα κάστανα, κεράσια, κινόα, κρεμμύδι, λαχανάκια Βρυξελλών, μανιτάρια, μέλι, μελιτζάνα, μουστάρδα, μπάμιες, ντομάτες, σουσάμι.

Ελαφρώς όξινες τροφές προς ουδέτερες (pH 6,5-7,0)

Ασπράδι των αβγών, βατόμουρα, βούτυρο, γάλα, δημητριακά πρωινού, διάφορα έλαια εκτός του ελαιολάδου, καρύδια, κράνμπερι, φιστίκια, μαργαρίνη, τυριά (ελαφρά και λεπτά), όσπρια, φρουκτόζη, ψωμί σίκαλης.

Μέτρια όξινες τροφές (pH 6,0-6,5)

Kρασί, φύτρο σιταριού, ψάρια, καλαμπόκι, βρώμη, ρύζι, αβγά βραστά, κέτσαπ, μαγιονέζα, πατάτες, τυριά με πολλά λιπαρά, φαγόπυρο.

Πολύ όξινες τροφές (pH 5,0-5,5)

Tεχνητά γλυκαντικά, ζάχαρη, άσπρο αλεύρι, μοσχαρίσιο κρέας, χοιρινό, αιγοπρόβειο κρέας, κρέας πουλερικών,ζυμαρικά, καφές, τσάι, αλκοόλ.

Το μυστικό

Για να διατηρήσετε το pH σε φυσιολογικά επίπεδα, πρέπει να καταναλώνετε 60% αλκαλικές τροφές και 40% όξινες, ενώ για να θεραπεύσετε ένα όξινο pH τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 80% και 20%.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons