Στη στενή σχέση με την οικογένεια κρύβεται το μυστικό της μακροζωίας

Το αίμα νερό δε γίνεται λέει μια παροιμία κι αυτό φαίνεται πως είναι ορθό, βάση νέων επιστημονικών ερευνών.

Οι άνθρωποι που διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με την οικογένεια, ζουν περισσότερο σε σχέση με αυτούς που έχουν δώσει προβάδισμα στην φιλία.

Αυτό αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα που υποστηρίζει ότι το μυστικό της μακροζωίας βρίσκεται στην οικογένεια.

Αν θέλεις να ζήσεις πολλά χρόνια μάλλον θα πρέπει να ενισχύσεις τους δεσμούς με την οικογένεια κι αυτό γιατί σε σύγκριση με τους φίλους, τα οφέλη φαίνεται πως είναι περισσότερα.

Όπως φαίνεται, οι ενήλικες που έχουν επαφή με περισσότερα μέλη της οικογένειας μειώνουν τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου.

Δε συμβαίνει όμως το ίδιο και στην περίπτωση του μεγάλου δικτύου φίλων κι αυτό πραγματικά εξέπληξε τους ερευνητές, αφού παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει σαφή σχέση καλής υγείας & φιλίας.

Ο επικεφαλής της έρευνας Δρ Iveniuk σημείωσε πως τα ευρήματα δείχνουν την ουσιαστική σημασία που έχουν οι οικογενειακές σχέσεις στην υγεία και τη μακροζωϊα και επισήμανε πως ήδη από τις πρώτες κοινωνιολογικές μελέτες, πολλοί διαφορετικοί στοχαστές έχουν σημειώσει την ιδιαίτερη σημασία που οι άνθρωποι δίνουν στους οικογενειακούς δεσμούς.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons