Βρείτε ποιο είδος γυμναστικής σας ταιριάζει

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να βρείτε τη φόρμα σας και να ξεκινήσετε γυμναστήριο. Πολλοί αναρωτιέστε πού πρέπει να ρίξετε το μεγαλύτερο βάρος της άσκησης για το τέλειο αποτέλεσμα, στην αερόβια άσκηση ή στα βάρη;

Πριν αποφασίσετε σε ποιο είδος άσκησης θα εστιάσετε, είναι καλύτερα πρώτα να μάθετε πώς λειτουργούν και οι δύο μέθοδοι εκγύμνασης.

Η αερόβια άσκηση περιλαμβάνει τρέξιμο, ποδηλασία , αερόβια προγράμματα. Γνωστή και ως καρδιαγγειακή άσκηση αυξάνει τους σφυγμούς της καρδιάς και αντλεί περισσότερο οξυγόνο μέσω του αίματος.

Υπάρχουν μεγάλα οφέλη για την υγεία όσον αφορά στην αερόβια άσκηση, συμπεριλαμβανομένων τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος , την αύξηση της οστικής πυκνότητας, τη βελτίωση του ύπνου, τη μείωση του στρες και του άγχους και την αύξηση της ενέργειας.

Η προπόνηση με βάρη αυξάνει το μεταβολισμό, τη μυϊκή μάζα, ενώ βοηθά και στη δημιουργία καύσεων λίγο μετά το πέρας της άσκησης.

Απώλεια βάρους

Καταρχάς, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μία επιτυχημένη απώλεια βάρους σημαίνει παρέμβαση και στις δυο πλευρές του ενεργειακού ισοζυγίου μας, δηλαδή τόσο στη διατροφή όσο και στην άσκηση.

Όσον αφορά την άσκηση, αν αφοσιωθούμε μόνο στην αερόβια, ναι μεν θα έχουμε καύση του λίπους αλλά η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμαστε και τα βάρη.

Μπορεί κατά την διάρκεια της αερόβιας προπόνησης να καίμε λίγο περισσότερες θερμίδες σε αντίθεση με την προπόνηση με βάρη όμως τα βάρη αυξάνουν το μεταβολισμό σημαντικά μέχρι και 24 ώρες αφού τελειώσετε την προπόνηση ανεβάζοντας έτσι κατά πολύ την θερμιδική απώλεια.

Επιπλέον, οι μύες μας σε σύγκριση με το σωματικό μας λίπος σε ηρεμία καίνε τις τριπλάσιες θερμίδες, δίνοντας μας έτσι άλλο ένα πλεονέκτημα.

Υγεία της καρδιάς

Μία καλή φυσική κατάσταση δεν σχετίζεται μόνο με το τέλειο σώμα. Μερικές φορές ένα σχέδιο προπόνησης είναι αναγκαίο για τη βελτίωση ή τη διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας ενός ατόμου.

Η αερόβια άσκηση μπορεί να είναι απαραίτητη για τη σωστή καρδιακή λειτουργία, αλλά και η μυϊκή ενδυνάμωση παίζει σημαντικό ρόλο.

Τα προηγούμενα χρόνια πολλοί επιστήμονες υποστήριζαν πως η γυμναστική με βάρη ήταν κακή για την καρδιά. Αυτή η άποψη δεν συμβαδίζει με τη διεθνή βιβλιογραφία. Η γυμναστική με βάρη μπορεί να είναι ευεργετική για την καρδιά, αλλά και για την αντιμετώπιση της μάστιγας της εποχής μας, του Μεταβολικού Συνδρόμου.

Συμπέρασμα

Αερόβια άσκηση και βάρη είναι και τα δυο βασικά στοιχεία μιας πετυχημένης εκγύμνασης, πάντα σε συνδυασμό με μία σωστή διατροφή. Η ισορροπία ανάμεσα και στα δυο είναι δύσκολο εγχείρημα μιας και εξαρτάται από το στόχο που βάζει ο καθένας μας, τη διατροφή που ακολουθεί και τη φυσική κατάσταση που βρίσκεται.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons