Η σωστή δοσολογία των παιδικών φαρμάκων

Νέα μελέτη δείχνει πως η πλειονότητα των γονέων δεν μετρούν σωστά την ποσότητα του φαρμάκου που πρέπει να δίνουν στα παιδιά τους, όταν αυτά αρρωσταίνουν κι αυτό γιατί μπερδεύονται με τις μεζούρες μέτρησης που υπάρχουν ενσωματωμένες στα μπουκαλάκια με το φάρμακο.

Αυτό έδειξαν τα ευρήματα μελέτης που διεξήγαγε η ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης σε δείγμα 2.100 γονέων. Από τους συμμετέχοντες, το 84% έκανε λάθος στη δοσολογία, ειδικά όταν χρησιμοποίησαν τα κύπελλα μέτρησης του φαρμάκου.

Πώς μετράτε τη δοσολογία

Οι κύριοι τρόπο μέτρησης είναι βάση του δοσομετρητή του φαρμάκου, με κουταλιές ή ακόμη και με σύριγγα. Και μπορεί ο πρώτος τρόπος να σου φαίνεται πιο αξιόπιστος και σωστός, όπως δείχνει όμως η μελέτη, είναι πιο εύκολο να γίνει λάθος.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, αν ο δοσομετρητής δεν κρατηθεί σωστά και στο ύψος των ματιών, είναι πολύ εύκολο να μπει μεγαλύτερη ή μικρότερη ποσότητα φαρμάκου.

Σύμφωνα δηλαδή με τους ειδικούς, η μέτρηση με σύριγγα ή ακόμη και με την κλασική κουταλιά της γιαγιάς τελικά είναι πιο αξιόπιστη.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons