Ελπίδες από νέα αντικαρκινική ανοσοθεραπεία -Θετική επίδραση σε ασθενείς με προχωρημένο λέμφωμα

Επιστήμονες στις ΗΠΑ χρησιμοποίησαν ένα νέο συνδυασμό δύο φαρμάκων χημειοθεραπείας και μια κυτταρικής ανοσοθεραπείας, καταφέρνοντας να θεραπεύσουν με αυτό τον τρόπο τελείως αρκετούς ασθενείς με λέμφωμα μη-Χότζκιν.

Η πειραματική θεραπεία -που προορίζεται για ταχεία εφαρμογή στις ογκολογικές κλινικές- δοκιμάσθηκε σε 32 ασθενείς με προχωρημένη μορφή της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου, που εμφανίζεται στα λεμφοκύτταρα.

Από αυτούς, στους οποίους έως τώρα καμία άλλη θεραπεία δεν είχε θετικό αποτέλεσμα, οι 11 εμφάνισαν πολύ σημαντική θετική ανταπόκριση και βελτίωση, ενώ οι επτά πλήρη εξαφάνιση των όγκων τους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ανοσολόγο δρα Κάμερον Ταρτλ του Αντικαρκινικού Κέντρου Ερευνών Φρεντ Χάτσινσον του Σιάτλ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine».
Μετά την αρχική χημειοθεραπεία, οι επιστήμονες αφαίρεσαν τα Τ-λεμφοκύτταρα από το σώμα των ασθενών, τα τροποποίησαν γενετικά στο εργαστήριο και τα εισήγαγαν ξανά σε αυτούς.

Τα γενετικά τροποποιημένα λεμφοκύτταρα, τα λεγόμενα CAR-T, καταπολέμησαν με επιτυχία τον καρκίνο.
«Το μήνυμά μας είναι ότι μπορούμε να θεραπεύσουμε τους ασθενείς με λέμφωμα μη-Χότζκιν χάρη στα κύτταρα CAR-T» δήλωσε ο Ταρτλ.
Παρόλα αυτά, προς το παρόν, το ποσοστό θεραπείας στη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου παραμένει χαμηλότερο σε σχέση με εκείνο στην οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons