Τι θα συμβεί αν καταπιείτε την τσίχλα σας;

Σας έχει συμβεί σίγουρα! Εκεί, που μασάτε την τσίχλας σας, κατά λάθος την καταπίνετε. Οταν ήσασταν πιο μικροί, η μητέρα σας μάλωνε και σας έλεγε να μην το ξανακάνετε.

Εσείς πάλι πιστεύατε πως θα κολλήσει στο λαιμό ή στο στομάχι σας και πως αν καταπίνατε πολλές θα κάνατε συλλογή μέσα στην κοιλιά σας. Και κάπως έτσι βρεθήκατε να αναρωτιέστε τι στο καλό γίνεται, όταν καταπίνετε την τσίχλα σας.

Το Buzzfeed ήρθε να σας πει την αλήθεια και να γεμίσει με γνώση την ημέρα σας.

Μιλώντας με την Δρ Lisa Ganjhu, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής στο NYU Longone Medical Center, οι άνθρωποι του Buzzfeed έμαθαν τι πραγματικά συμβαίνει με την τσίχλα.

Η Δρ Lisa Ganjhu εξηγεί πως η τσίχλα θα ακολουθήσει κανονικά την διαδικασία της πέψης, με τα οξέα και τα ένζυμα του οργανισμού να είναι ισχυρά για να την «σπάσουν».

Ωστόσο, οι χημικές ουσίες στη βάση της τσίχλας δεν θα διαλυθούν πλήρως, με ένα κομμάτι της να μην απορροφάται από το λεπτό έντερο, όπως και στα περισσότερα τρόφιμα.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως θα κολλήσει στο σώμα σας για πάντα.

Η τσίχλα θα τυλιχθεί σε άλλα τρόφιμα και θα αποβληθεί από τον οργανισμό σας.

Ο μόνος πραγματικός κίνδυνος από το να καταπιείτε μια τσίχλα είναι να περάσει από τον λαιμό σας, πνίγοντάς σας ή να μετακινηθεί από τον στομάχι στον οισοφάγο.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons