Πώς να διώξετε το λόξυγκα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το έναν επίμονο λόξιγκα. Όσο κι αν προκαλεί γέλιο στην αρχή, καταλήγει να είναι κουραστικός. Πώς δημιουργείται όμως ο λόξυγκας;

Ο λόξυγκας συμβαίνει από τις ακούσιες συσπάσεις του διαφράγματος, που χωρίζει τη θωρακική κοιλότητα από την κοιλιακή, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην αναπνοή. Την ίδια στιγμή οι συσπάσεις αυτές επηρεάζουν τις φωνητικές χορδές στη στοματική κοιλότητα, προκαλώντας αυτόν τον ενοχλητικό κι αστείο ήχο, ενώ παράλληλα οι συσπάσεις του διαφράγματος επηρεάζουν την αναπνοή.

Οι γιατροί υπογραμμίζουν πώς ο λόξυγκας συνήθως κάνει την εμφάνισή του όταν το στομάχι μας φουσκώνει πολύ γρήγορα από την υπερκατανάλωση τροφής ή από τα ανθρακούχα αναψυκτικά. Άλλες αιτίες μπορεί να είναι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή το συναισθηματικό στρες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο λόξυγκας είναι εντελώς φυσιολογικός και δεν προκαλεί ανησυχία. Ωστόσο ο επίμονος λόξυγκας που διαρκεί για περισσότερο από 48 ώρες χρειάζεται ιατρική αξιολόγηση. Ομοίως να πράξετε αν βρείτε τον εαυτό σας να παλεύει με κρίσεις λόξυγκα για ένα μήνα ή και περισσότερο. Αν και σπάνια, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει καρδιολογικά, νευρολογικά ή γαστρεντερικά προβλήματα.

Όσο ενοχλητικός κι αν είναι ο λόξυγκας η τεχνική τύπου να τρομάξουμε εκείνον που έχει λόξυγκα, δεν είναι ιατρικά αποδεδειγμένη. Αντ ‘αυτού οι γιατροί προτείνουν να πίνετε κρύο νερό, να κάνετε γαργάρες με νερό ή να κρατήσετε την αναπνοή σας για ένα λεπτό. Σε κάθε περίπτωση ένας φυσιολογικός λόξυγκας είναι θέμα χρόνου να περάσει.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons