Αντιβιοτικά στα πρώτα χρόνια ζωής ίσως φέρνουν αλλεργίες

Τα αντιβιοτικά που λαμβάνονται συχνά σε μικρή ηλικία αυξάνουν τον κίνδυνο για αλλεργίες αργότερα στη ζωή των παιδιών, δείχνει έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία και παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας που έγινε εχτές στο Λονδίνο.

Η συγκεκριμένη έρευνα ανέλυσε προηγούμενες έρευνες από το 1966 ως το 2015. Βρέθηκε ότι – ανάλογα και με τη μελέτη που κοιτούσαν κάθε φορά οι επιστήμονες – η λήψη αντιβιοτικών σε μικρή ηλικία αύξανε τον κίνδυνο για έκζεμα σε μεγαλύτερη ηλικία από 15 ως 41% και τον κίνδυνο για αλλεργική ρινίτιδα αργότερα από 14 ως 56%.

Μάλιστα όταν είχαν χρησιμοποιηθεί δύο αντιβιοτικά σε συνδυασμό ο κίνδυνος για την εμφάνιση αλλεργιών ήταν μεγαλύτερος.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι αυτή η αύξηση οφείλεται στο γεγονός ότι οι αντιβιώσεις καταστρέφουν τη φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου (τα καλά μικρόβια) με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η λειτουργία του ανοσοποιητικού.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons