Η έκθεση στο κρύο μπορεί να οδηγήσει σε καύσεις του λίπους υποστηρίζει βρετανική έρευνα

Μια απλή κίνηση όπως το να ανοίξουμε τα παράθυρα του υπνοδωματίου μπορεί να οδηγήσει σε καύσεις του λίπους υποστηρίζει ερευνητής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

H συμβουλή του καθηγητή και ερευνητή Ashley Grossman βασίζεται όπως εξηγεί ο ίδιος, στο γεγονός ότι υπάρχουν δυο τύποι λίπους στο σώμα.

Το «προβληματικό» λευκό λίπος που τείνει να συσσωρεύεται όπου είναι λιγότερο επιθυμητό, όπως η κοιλιά και οι μηροί και το πολύ λιγότερο καφέ λίπος, η «ειδικότητα» του οποίου είναι η καύση θερμίδων και η θερμογένεση.

Η έκθεση στο κρύο μπορεί να ενεργοποιήσει τη μετατροπή του κακού λευκού λίπους σε καλό καφέ λίπος. «Τώρα μαθαίνουμε από τις έρευνες ότι όταν κρυώνουμε, το καφέ λίπος είναι αυτό που μας ζεσταίνει.

Αντί λοιπόν να πάρουμε όλα αυτά τα φάρμακα που αδυνατίζουν ή να πρέπει να τρώμε λιγότερο, η ιδανική λύση όπως μου φαίνεται, είναι όταν θα πέσουμε για ύπνο το βράδυ να ανοίξουμε όλα τα παράθυρα» λέει, ίσως και με μια δόση υπερβολής ο καθηγητής Grossman και συμπληρώνει: «Είναι μια καλή ιδέα και υπάρχουν πολλά επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία».

Ο καθηγητής μιλώντας στο Βρετανικό Φεστιβάλ Επιστήμης υπενθύμισε επίσης ότι με την απώλεια βάρους είναι πιο εύκολο να προληφθεί η εμφάνιση διαβήτη.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons