Τρία προβλήματα υγείας που φαίνονται στη γλώσσα μας -Μην αγνοείτε τα σημάδια

Ο πιο δυνατός μυς του ανθρώπου, η γλώσσα μπορεί να αποτελέσει συναγερμό για την κατάσταση της υγείας μας.

Σημάδια που μπορεί να εκδηλωθούν στη γλώσσα μας πιθανόν να προμηνύουν κάποιο πρόβλημα υγείας οπότε καλό είναι να μην τα αγνοήσετε και να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Ερυθρότητα και πληγές μπορεί να σημαίνουν κάτι σημαντικό για την κατάσταση του οργανισμού μας.

Διαβάστε τρία σημάδια…

1. Έντονο κοκκίνισμα στη γλώσσα

Αυτή η ένδειξη μπορεί να σημαίνει έλλειψης βιταμινών. Η γλώσσα φανερώνει κυρίως την έλλειψη βιταμίνης Β12, καθώς αυτή είναι απαραίτητη για την υγεία των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Οι απαραίτητες ποσότητες βιταμίνης Β12 λαμβάνονται από το κρέας, το γάλα, το ψάρι και τα αυγά.

2. Ξηρότητα και λευκό χρώμα γλώσσας

Η ξηροστομία σημαίνει μειωμένη παραγωγή σάλιου και με αυτό τον τρόπο επηρεάζεται η ισορροπία των βακτηρίων του στόματος. κατ’ επέκταση μπορεί να παρατηρηθούν αλλαγές στο χρώμα και την υφή της γλώσσας. Επιπλέον ξηροστομία αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανιστούν προβλήματα στα ούρα και βλάβες στα δόντια, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι πιθανότητες λοίμωξης του στόματος.

3. Οίδημα

Το οίδημα στη γλώσσα χρειάζεται άμεση προσοχή καθώς μπορεί να σημαίνει αλλεργία. Η αλλεργική αντίδραση προκαλεί διόγκωση των αεραγωγών πίσω από τη γλώσσα, με αποτέλεσμα ο μυς να πιέζεται έντονα προς τα εμπρός. Σε αυτή την περίπτωση συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons