Πώς να μάθετε στα παιδιά σας να τρώνε υγιεινά

Τώρα που είναι καλοκαίρι είναι πια μια ωραία ανάμνηση, το χαλαρό πρόγραμμα των παιδιών ανήκει πια στο παρελθόν.

Οι προπονήσεις, τα σχολεία και τα φροντιστήρια ξεκίνησαν δυναμικά, είναι λοιπόν ευκαιρία να βελτιώσετε την ποιότητα διατροφής των παιδιών σας και να τα βοηθήσετε να αναπτύξουν υγιείς διατροφικές συνήθειες που θα τα συντροφεύουν μια ζωή!

Όχι στη στέρηση

Τα παιδιά βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης και της σωματικής τους διάπλασης και οι ανάγκες του οργανισμού τους σε θρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, απαραίτητα λιπαρά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία) πρέπει να καλύπτονται καθημερινά από το ημερήσιο διαιτολόγιο τους.

Έτσι το διαιτολόγιο τους δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι στερητικό. Από την άλλη, είναι σημαντικό από μικρή ηλικία τα παιδιά να καταλαβαίνουν την έννοια του μέτρου και να μη «δαιμονοποιούν» τρόφιμα, χωρίζοντάς τα σε «καλά» και «κακά» τρόφιμα.

Γι’ αυτό το λόγο, τα παιδιά είναι σημαντικό να ενθαρρύνονται να ακολουθούν μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή που χαρακτηρίζεται από το μέτρο και την ποικιλία, χωρίς την απαγόρευση κανενός τροφίμου.

Οικογένεια ενωμένη στο… τραπέζι

Μεγάλη σημασία στις διατροφικές επιλογές των παιδιών παίζουν τα οικογενειακά γεύματα, κατά τα οποία οι γονείς καλώς ή κακώς αποτελείτε πρότυπο για τα παιδιά. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να προσπαθείτε να δίνετε… το καλό παράδειγμα! Με ποιο τρόπο; Καταναλώνοντας όλα αυτά τα τρόφιμα που θα θέλατε να καταναλώνουν και τα παιδιά σας.

Στο οικογενειακό τραπέζι είναι μεγάλης σημασίας να κυριαρχεί η σαλάτα και συχνά να καταναλώνονται, παρουσία των παιδιών, τρόφιμα όπως τα όσπρια, το ψάρι και τα λαδερά, που αρκετά συχνά τα παιδιά βλέπουν με «καχυποψία», ή με απέχθεια.

Καταναλώνοντας απλά αυτά τα τρόφιμα εσείς ως γονείς, ακόμα και αν δεν κάνετε καμία αναφορά για το πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να τρώνε αυτά τα φαγητά (που καλό είναι να μην ασκήσετε καμία πίεση ακόμα και λεκτικά) θα δείτε ότι σιγά σιγά θα μειώνεται η αντίστασή τους απέναντι στα τρόφιμα και θα γίνει η πρώτη προσέγγιση.

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να καταναλώσουν πρωινό

Φτιάξτε καθημερινά πρωινό στο παιδί σας. Αρκετές μελέτες έχουν αναφερθεί στην αξία του πρωινού γεύματος και έχουν δείξει ότι τα παιδιά που καταναλώνουν συστηματικά αποδίδουν καλύτερα στα μαθήματά του σχολείου, έχουν περισσότερη ενέργεια, καλύτερη μνήμη και ρυθμίζουν αποτελεσματικότερα το σωματικό τους βάρος.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ελέγχετε τις ετικέτες των τροφίμων που επιλέγετε για το πρωινό τους καθώς στο πρώτο γεύμα της ημέρας χρειάζεται όχι μόνο να υπάρχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά, αλλά να περιορίζεται ταυτόχρονα η ποσότητα άλλων συστατικών που πρέπει να έχουμε υπό έλεγχο στην διατροφή ενός παιδιού, όπως για παράδειγμα το αλάτι-νάτριο.

Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλά τρόφιμα που απευθύνονται σε παιδιά, όπως είναι τα δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης, τα οποία περιλαμβάνουν μικρότερες ποσότητες νατρίου.

Ελέγχοντας τις ετικέτες των τροφίμων μπορείτε να συγκρίνετε τα διάφορα τρόφιμα και να κάνετε την πιο υγιεινή επιλογή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών σας.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons