Μάθετε πώς να τρέχετε σωστά για να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας

Το σημαντικότερο στο τρέξιμο είναι η σωστή τεχνική, αφού μας προστατεύει από άσκοπη καταπόνηση και από τραυματισμούς, ενώ αυξάνει την απόδοσή μας.

Βασικές οδηγίες για σωστή τεχνική

Το σημαντικότερο είναι το σώμα να είναι χαλαρό και να τρέχουμε ελαφριά. Το κεφάλι πρέπει να είναι σταθερό και το βλέμμα περίπου 20-30 εκ. μπροστά από το έδαφος.

Οι ώμοι να είναι οριζόντιοι και χαλαροί, χωρίς να αιωρούνται μπρος-πίσω. Τα χέρια πρέπει να κινούνται ελεύθερα , οι αγκώνες σε 90 μοίρες και τα αντιβράχια παράλληλα με το έδαφος. Οι παλάμες να είναι σε χαλαρή γροθιά με τον αντίχειρα να ακουμπάει τον δείκτη.

Ο κορμός να είναι όρθιος με τον θώρακα ψηλά ώστε να είναι ελεύθερο το διάφραγμα για τις αναπνοές. Δεν πρέπει να έχουμε κλίση μπροστά ή πίσω καθώς αυτό επιβαρύνει τη μέση. Τα ισχία να είναι σταθερά και τα πόδια να κινούνται χαλαρά με μέτρια ανύψωση του γόνατος.

Τα πέλματα πρέπει να κινούνται με κατεύθυνση μπροστά και να προσγειώνονται ακριβώς πάνω από τα ισχία. Το πέλμα έρχεται σε επαφή με το έδαφος με το μπροστά μέσο του, ρολάρει όλο και δίνουμε ώθηση με το μπροστά μέρος και τα δάκτυλα.

Σημαντικοί παράγοντες για ασφαλές τρέξιμο

Το ζέσταμα 5 -10 λεπτών είναι πολύ σημαντικό για την προετοιμασία του σώματος για την άσκηση. Η ευλυγισία με τις διατάσεις, είναι εξίσου σημαντική για την αποφυγή τραυματισμών.

Ο σωστός εξοπλισμός, δηλαδή η σωστή επιλογή παπουτσιού είναι ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας. Πρέπει να είναι σχεδιασμένο για τρέξιμο, και επίσης να ταιριάζει στον καθένα (ανάλογα με τις ιδιομορφίες της ποδικής καμάρας).


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons