Ανησυχεί ο Ιατρικός Σύλλογος για τα κρούσματα ηπατίτιδας Α -Δεν υπάρχουν εμβόλια

Ο ΙΣΑ εκφράζει την ανησυχία του, για την έλλειψη του εμβολίου της ηπατίτιδας Α και ζητά από το υπουργείο Υγείας να ενημερώσει σχετικά με το εάν έχει διασφαλίσει την επάρκεια εμβολίων στην ελληνική αγορά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΙΣΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την έντονη ανησυχία του, για την έλλειψη εμβολίων για την ηπατίτιδα Α, την ώρα που αυξάνονται τα περιστατικά της νόσου, στα Κέντρα Φιλοξενίας.

Ο ΙΣΑ έχει δεχθεί καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες εμβόλια έχουν αρχίσει να εκλείπουν τους τελευταίους μήνες από την ελληνική αγορά καθώς δεν είχαν γίνει εγκαίρως οι αναγκαίες παραγγελίες στις εταιρίες που τα παράγουν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν διαθέσιμες ποσότητες.
Την έλλειψη του εμβολίου για την ηπατίτιδα Α, παραδέχθηκε ο αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Α. Μπένος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο, στην οποία αποδίδει το πρόβλημα στην αδυναμία της παρασκευάστριας εταιρίας να εφοδιάσει την αγορά.

Ο ΙΣΑ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία αυτή την κατάσταση και ζητά από το υπουργείο Υγείας να διευκρινίσει εάν έχει μεριμνήσει για την επάρκεια των εμβολίων στην ελληνική αγορά κάνοντας τις αναγκαίες παραγγελίες, με δεδομένο ότι ήταν αναμενόμενες οι αυξημένες ανάγκες της χώρας .

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Η έλλειψη του εμβολίου της ηπατίτιδας Α που συνεπάγεται σοβαρούς κίνδυνους τόσο για τη ζωή των προσφύγων όσο και για τη δημόσια υγεία, εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για το κατά πόσο το υπουργείου Υγείας είχε εκτιμήσει τις αυξημένες ανάγκες της χώρας για εμβόλια και έχει λάβει μέτρα ενημερώνοντας τις παρασκευάστριες εταιρίες να διαθέσουν μεγαλύτερες ποσότητες στην ελληνική αγορά. Εάν δεν το έχει κάνει εγκαίρως- όπως αποδεικνύεται ότι έχει γίνει με το εμβόλιο για την ηπατίτιδα Α-, υπάρχει κίνδυνος μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να παρουσιαστούν ελλείψεις και σε άλλα βασικά εμβόλια.»

Ο ΙΣΑ ζητά από το γ .γραμματέα Δημόσιας Υγείας Ι. Μπασκόζο και τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ. Ρόζενμπεργκ να ενημερώσουν για τα εξής κρίσιμα ζητήματα:

1. Από πότε ξεκίνησε να παρουσιάζεται έλλειψη εμβολίων για την ηπατίτιδα Α και για ποιο λόγο δεν είχε ενημερωθεί εγκαίρως η παρασκευάστρια εταιρία να εισάγει τις απαιτούμενες ποσότητες. Πότε πρόκειται να αποκατασταθεί το πρόβλημα .
2. Τι μέτρα έχουν ληφθεί ώστε να διασφαλιστεί η επάρκεια των εμβολίων, με δεδομένο τις αναμενόμενες αυξημένες ανάγκες λόγω των προσφύγων και των μεταναστών.
3. Για ποια εμβόλια έχει ζητηθεί από τις παρασκευάστριες εταιρίες να διαθέσουν μεγαλύτερες ποσότητες και ποιες είναι οι επιπλέον παραγγελίες που έχουν γίνει.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ να δώσει άμεσα απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουμε καθώς πρόκειται για σοβαρό ζήτημα της Δημόσιας υγείας και υπενθυμίζουμε ότι αναμένουμε σαφείς απαντήσεις και στα ερωτήματα που έχουμε θέσει σχετικά με το στρατηγικό σχεδιασμό για τους ψεκασμούς καθώς και το πως υλοποιήθηκαν τα προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών από τις περιφέρειες.

Ο ΙΣΑ ως θεματοφύλακας της Δημόσιας υγείας παρακολουθεί τα θέματα που έχουν ανακύψει με ιδιαίτερη ανησυχία καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί σαφείς απαντήσεις στα κρίσιμα ζητήματα που έχουν τεθεί.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons