Ασφαλής θεωρείται η μέτρια κατανάλωση καφέ στην εγκυμοσύνη

Είναι αλήθεια ότι το άκουσμα και μόνο μιας εγκυμοσύνης γεννά από μόνο του πολλά ερωτήματα.

Τι μπορώ να τρώω; Μπορώ να ασκούμαι; Τι επηρεάζει το μωρό και τι τη μαμά; Μέσα στον κυκεώνα ερωτήσεων ένα από τα ερωτηματικά αφορά στο αν μπορώ να πίνω καφέ;.

Η αλήθεια είναι ότι ο καφές και γενικότερα η κατανάλωση καφεΐνης πράγματι περιορίζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όμως δεν αποκλείεται.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), η κατανάλωση έως και 200 mg καφεΐνης την ημέρα είναι ασφαλής για τη μέλλουσα μαμά και το έμβρυο.

Με άλλα λόγια, 1-2 κούπες στιγμιαίου καφέ και 2-3 φλιτζάνια ελληνικού καφέ είναι απόλυτα ασφαλείς για καθημερινή κατανάλωση από τις έγκυες γυναίκες, συνυπολογίζοντας φυσικά και άλλες πηγές καφεΐνης όπως το τσάι, τα αναψυκτικά, η σοκολάτα, κ.α.

Γιατί να επιλέξω decaf;

Θυμηθείτε… καφεΐνη εκτός από τον καφέ περιέχουν κι άλλα ροφήματα ή τρόφιμα όπως το τσάι και τα καφεϊνούχα αναψυκτικά, καθώς και η σοκολάτα.

Αυτό σημαίνει ότι εύκολα μπορεί μια μέλλουσα μαμά καταναλώνοντας διάφορα τρόφιμα και καφέ μέσα στην ημέρα να ξεπεράσει την ανώτατη πρόσληψη καφεΐνης.

Δεδομένου ότι ο ντεκαφεϊνέ στιγμιαίος καφές αποδίδει περίπου 2-3 mg καφεΐνης ανά 200mL και ο ντεκαφεϊνέ ελληνικός καφές 0-1 mg καφεΐνης ανά 50mL, καταλαβαίνετε ότι η επιλογή του δίνει ένα μεγάλο περιθώριο ασφαλείας στις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης..

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι αποκαφεϊνοποίησης. Η πιο φυσική μέθοδος είναι με χρήση ζεστού νερού, όπου ο ντεκαφεϊνέ καφές διατηρεί όλο το αντιοξειδωτικό του περιεχόμενο.

Δε χρειάζεται λοιπόν να στερείστε την αγαπημένη σας γεύση του καφέ, εφόσον ο ντεκαφεϊνέ ελληνικός ή στιγμιαίος καφές μπορεί να σας παρέχει το περιθώριο ασφαλείας που αποζητάτε.

 


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons